ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Έπεσαν από τα σύννεφα; Μούδιασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη φοροκαταιγίδα!



 Ρε καθάρματα, όταν ψηφίζατε το 3ο Μνημόνιο, τι σκατά ψηφίζατε;
Δεν το είχατε διαβάσει;

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ.

ΑΛΛΟΙΩΣ, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΙΑ ΘΗΛΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΤΕ... 

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ... ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ.

Καλλιόπη Σουφλή
Συνεδρίασε,μουδιασμένη, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την ενημέρωση των βουλευτών για τα επικείμενα νομοθετήματα και το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα.
 
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη της πρώτης μεγάλης συζήτησης του νομοθετικού έργου στη Βουλή, που ξεκινά με τα προαπαιτούμενα του προγράμματος με τους δανειστές.

Ενημέρωση και "μασάζ" από Αλεξιάδη, Σκουρλέτη, Δραγασάκη, Χουλιαράκη και Μιχάλη Καλογήρου. 
 
Τα τέσσερα σημεία των αντιρρήσεων και το προνοιακό επίδομα για τους παλιννοστούντες. 
 
Εξετάζονται αλλαγές.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκαν σε τέσσερα βασικά ζητήματα κατά την ενημέρωση που είχαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
 
Η διάταξη για τα ανείσπρακτα ενοίκια, οι 100 δόσεις, οι ποινές για φοροδιαφυγή και ο ΕΝΦΙΑ απασχόλησαν τους βουλευτές:

1. Το θέμα της φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων. Το ζήτημα εδώ είναι το πώς θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες το φόρο για τα μισθώματα που δεν έχουν εισπράξει. Το υπουργείο Οικονομικών ψάχνει να βρει μια αποδοτική λύση για το θέμα.
 
2. Για τις 100 δόσεις: Η "μουρμούρα" των βουλευτών εστιάζεται στο γεγονός ότι δεν πρέπει ένας πολίτης που αποδεδειγμένα δεν έχει μεγάλη περιουσία να χάνει τη ρύθμιση. Ζητούν να γίνει ένας διαχωρισμός με αυτούς στους οποίους μπορούν όντως να μειωθούν οι δόσεις τους με βάση την περιουσιακή κατάσταση. Και εδώ ψάχνει το οικονομικό επιτελείο να δει τι μπορεί να κάνει.
 
3. Για το θέμα των ποινών και των προστίμων και την αυστηροποίηση τους: Και εκεί οι βουλευτές ζήτησαν να υπάρξει μια ευελιξία. Ακόμα και να μειωθούν τα πρόστιμα σε ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν, να αυξηθούν σε άλλες περιπτώσεις που μπορούν.
 
4. Έντονη η δυσαρέσκεια για το θέμα του ΕΝΦΙΑ: Οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι τελικά η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε αλλαγές που θα οδηγούσαν στην ελάφρυνση του φόρου.

Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο χορήγησης προνοιακού επιδόματος για τους παλιννοστούντες που ανέρχονται στις 30.000 άτομα.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: