ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΤΡΕΜΟΥΝ «ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ» ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Ξεκινά από Δευτέρα το λαϊκό αντικυβερνητικό τσουνάμι


 Οι απεργίες, δεν είναι λύση... δρομολογοουται από τους συνδικαΛΗΣΤΟπατέρες και καταλήγουν συνήθως σε βιαιότητες, με την επέμβαση των ΜΑΤ και των υποκινουμενων παρακρατικών χαφιέδων, σε...προστασία του ΚΥΝΟβουλίου από τους ΚΚΕδες...και σε  ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ!

ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Καλλιόπη Σουφλή

apergia


Μπροστά σε τσουνάμι κοινωνικών αντιδράσεων θα βρεθεί η κυβέρνηση από τη Δευτέρα με καθημερινές πορείες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά των νέων μέτρων για την εφαρμογή του μνημονίου. 
Οι αντιδράσεις αναμένεται να κορυφωθούν στις 12 Νοεμβρίου οπότε και είναι η προγραμματισμένη η 

πανελλαδική γενική απεργία δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στο Μαξίμου έχουν αρχίσει ήδη να προβληματίζονται για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει η λαϊκή οργή μπροστά στα νέα σκληρά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την εφαρμογή του νέου μνημονίου. Μάλιστα δεν είναι λίγα εκείνα τα κυβερνητικά στελέχη που ανησυχούν ακόμα περισσότερο φέρνοντας στο μυαλό τους εικόνες «Δεκεμβριανών» στο κέντρο της Αθήνας με επεισόδια και καταστροφές.


Την αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι μαθητές με κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με μια σειρά αιτημάτων όπως η διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία και η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς. Στην Αθήνα, μαθητικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στα Προπύλαια, ενώ θα προηγηθεί στις 10.00 στον ίδιο χώρο, συναυλία. Παράλληλα, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας για την ίδια μέρα από τις 11.00 έως τις 14.00 και καλεί σε συμμετοχή των καθηγητών στη μαθητική κινητοποίηση. Να στηρίξουν το μαθητικό συλλαλητήριο καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, σε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο την κακοδιαχείριση στα ΜΜΜ και για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα το Μετρό, το Τραμ και ο ΗΣΑΠ.


Την Τετάρτη τη σκυτάλη παίρνουν οι συνταξιούχοι και οι ανάπηροι κλείνοντας το κέντρο της Αθήνας με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες.

Η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.) την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10.00πμ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό. Οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης και θα αγωνιστούν με κάθε μέσο και τρόπο για την αποτροπή νέων αναίτιων όσο και επώδυνων μέτρων, υπενθυμίζοντας για ακόμη μια φορά ότι διαθέτουν και κρίση και μνήμη.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί το Παν-Αναπηρικό Συλλαλητήριο, με συμμετοχή συλλόγων και οργανώσεων από όλη τη χώρα στην στην Πλατεία Ομονοίας, στις 11:00πμ. Διαμαρτύρονται για τις περικοπές σε επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.


Την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου σειρά παίρνουν οι φοιτητές. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι από τα περισσότερες σχολές της Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι και πορεία στη Βουλή.


Στο μεταξύ τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι Φαρμακοποιοί προκειμένου να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η ΠΟΕ-ΟΤΕ.


Όλα αυτά πάντως αποτελούν την πρόγευση της μεγάλης πανελλαδικής γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 12 Νεομβρίου.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: