ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΦΙΑΣΚΟ η συμφωνία! Καμία νίκη για την Ελλάδα…

simfwnia
Σε φιάσκο κατέληξε η συμφωνία, αφού η Ελλάδα έφυγε δίχως να έχει κερδίσει τίποτα από τη Σύνοδο Κορυφής. Ύστερα από την κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία προΐστατο ο Πρωθυπουργός, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό, μίλησε ενδελεχώς για τα αποτελέσματα της Συνόδου.
Αρχικά υπάρχουν πολλά κρίσιμα σημεία, αφού η Τουρκία ενδέχεται να μην τηρήσει τη συμφωνία, η πολύ απλά να πράξει ό,τι εκείνη επιθυμεί.  Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες για το πως θα ανταποκριθεί η ΕΕ σε αυτή την κρισιμότατη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας.
“Είναι μία πολύ σύνθετη διαδικασία, θα χρειαστεί να έλθουν και πάνω από 2.000 ειδικοί, να στηθούν υποδομές, για την υπόθεση του ασύλου, με τον τρόπο που απαιτεί η διεθνής νομιμότητα. Συνεχίζουμε εμείς ταυτόχρονα να δημιουργούμε θέσεις προκειμένου να φιλοξενήσουμε τον κόσμο, είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο έχει αναληφθεί”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης, υπογραμμίζοντας τη δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, προκειμένου να καταστεί η κρίση διαχειρίσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: