ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ξεκίνησε εμφύλιος…

tourk
Σάλος προκλήθηκε έπειτα από τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.
Σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι δήλωσε: «Tο πρωτόκολλο προθέσεων το οποίο υπογράψαμε στη Σμύρνη, το υπέγραψα εγώ και ο Τούρκος ομόλογος μου, αφορά μία ανανέωση κατά κάποιο τρόπο, επιτάχυνση του υπάρχοντος πρωτοκόλλου προώθησης μεταναστών στη Τουρκία, του 2001, που επικυρώθηκε το 2002. Σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρχει δυνατότητα να υπάρχουν Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά, οι οποίοι θα φροντίζουν ώστε να γίνεται η προώθηση γρηγορότερα, με ταχύτερο τρόπο, ώστε μέσα σε 48 ώρες να επιστρέφονται οι οικονομικοί μετανάστες, αυτοί που δεν χρήζουν προστασίας, στην Τουρκία».
Έκανε επίσης λόγο για προάσπιση του εθνικού συμφέροντος: «Το εθνικό συμφέρον αυτή τη στιγμή, το συμφέρον της χώρας μας, είναι να φύγουν αρκετοί μετανάστες, αυτοί οι άνθρωποι που δεν χρειάζονται προστασία και να πάνε είτε προς την Τουρκία, είτε προς την Ευρώπη, είτε στις χώρες τους. Σε αυτό το πλαίσιο είναι αυτό το σκέλος το οποίο συζητάμε αυτή τη στιγμή, επομένως καλό κάνει αυτή τη στιγμή που προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον να αποσυμπιέσουμε την κατάσταση».
Και φτάνουμε στο επίμαχο σημείο… Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν «ο Τούρκος αστυνομικός θα είναι εδώ για να επαναπροωθεί στην Τουρκία αυτούς οι οποίοι παράνομα βρίσκονται στα νησιά ή στην παραμεθόριο», ο κ. Τόσκας απάντησε: «Κατ’ αρχάς δεν θα είναι σώνει και καλά αστυνομικός. Μπορεί να είναι ένας υπάλληλος του υπουργείου Μετανάστευσης, της Τουρκικής Γραμματείας Μετανάστευσης. Από κει και πέρα αυτός θα ελέγχει τα χαρτιά μαζί με τους δικούς και θα υπογράφει ένα πρωτόκολλο παραλαβής κατά κάποιο τρόπο και θα παίρνει αυτούς τους ανθρώπους και θα τους πηγαίνει στη χώρα τους. Αυτή θα είναι η διαδικασία περίπου».
«Θα έρθουν για τη συγκεκριμένη αποστολή, για τη συγκεκριμένη προώθηση των μεταναστών».
Σαφώς και και αυτή η δήλωση περί τοποθέτησης Τούρκων παρατηρητών προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων ακόμα και εντός της κυβέρνησης. Πρώτος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχελογιαννάκης τοποθετήθηκε δηλώνοντας τα εξής: 
«Είναι έγκλημα αυτό. Το πρωτόκολλο πρόθεσης προϋποθέτει πρωτόκολλο εμπιστοσύνης», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι όταν υπάρχει πρωτόκολλο «μη εμπιστοσύνης» πρέπει να μπουν «ουδέτεροι, ξένοι αξιωματούχοι και σε καμία περίπτωση Τούρκοι».
Οι Τούρκοι φαίνεται πως αποκτούν όλο και περισσότερη ισχύ στα νησιά του Αιγαίου και ετοιμάζονται να επιβάλουν την κυριαρχία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: