ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Αποκάλυψη-βόμβα από Προβόπουλο: Το ΔΝΤ προειδοποιούσε για χρέος 800% του ΑΕΠ από το 2008


«ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ»
 
 
Και σου πήρε έξι χρόνια, για να κάνεις ρε ΑΛΗΤΗ, την αποκάλυψη;
 
Γιατί δεν τα έλεγες αυτα, όταν το 2008, ήταν η κυβέρνηση του Κωστάκη του ... χέστη... του κοιμισμένου... του ... τσαχπινομπιρμπιλιάρη;;;
 
ΡΕ ΤΟΥΦΕΚΙΣΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...
 
Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ. Τι κρίμα, που αυτά ...δεν τα είδε... η κ. Ζωή Γεωργαντά...
Αποκάλυψη-βόμβα από Προβόπουλο: Το ΔΝΤ προειδοποιούσε για χρέος 800% του ΑΕΠ από το 2008
Από τον Μάιο του 2008, ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία προειδοποιούσε ότι το χρέος κάθε μορφής του ελληνικού κράτους ήταν πάνω από το 800% του ΑΕΠ.



Αυτό αποκάλυψε ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σημειώνοντας μάλιστα ότι «τον παρακαλέσαμε να μην το δημοσιεύσει γιατί θα γίνονταν χαμός». 


Ωστόσο, δεν διευκρίνισε «ποιοί» παρακάλεσαν τον Τράα.


Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας έκανε την αποκάλυψη- βόμβα από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ),


Οπως είπε «τον παρακαλέσαμε να μην το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός» και πρόσθεσε ότι «αυτή πάντως ήταν η πραγματικότητα και κάνανε ότι δεν την έβλεπαν».


Να σημειωθεί εδώ ότι στο συνολικό χρέος της τάξης του 800% του ΑΕΠ συνυπολογιστηκε το αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων που ήταν της τάξης του 400% του ΑΕΠ.
 


Ο κ. Προβοπουλος άσκησε επίσης δριμεία κριτική στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από την αρχή της κρίσης, χαρακτηρίζοντάς το «τελείως λάθος», και εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, παρομοιάζοντας τη με «ναρκοπέδιο στο οποίο έχουμε κολλήσει».


Επιπλέον, ο κ. Προβόπουλος άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική συνεχούς αύξησης φόρων, τονίζοντας ότι «οι φόροι δεν φέρνουν την ανάπτυξη, αλλά οδηγούν την οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο».


Τέλος ο πρώην Διοικητής της ΤτΕ ανέφερε, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, ότι «φυσικά και πέσαμε στα βράχια, καθώς η Ελλάδα ακολούθησε λανθασμένες πολιτικές από τη στιγμή που εισήλθε στην Ευρωζώνη».



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: