ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Σύλλογος ΕΛ Α Δ Α ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Το βάρβαρο και αποτρόπαιο έθιμο των συμπολιτών μας Ρομά (τσιγγάνων) που εφαρμόζεται κάθε Πάσχα, του Αγίου Γεωργίου και το Δεκαπενταύγουστο στην Κάτω Αχαΐα.
Οι Ρομά κάνουν ολόκληρη τελετουργία για να σφάξουν τα αρνιά τους.Τα αγοράζουν από την Μ.Τετάρτη ή την Μ.Πέμπτη τα δένουν δημόσια έξω από τα σπίτια τους στο δρόμο χωρίς φαγητό και νερό και το Μ.Σάββατο μερικοί τα κρεμούν ανάποδα και ζωντανά από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.
Αφού συμβεί αυτό, τα σφάζουν σε κοινή θέα με ιδιαίτερο τρόπο, για να κυλάει «λένε»κατά το έθιμό τους το αίμα τους σαν νερό.
Εκτός από αυτό το γεγονός το δεύτερο είναι ότι μπροστά σ’αυτό το αποτρόπαιο θέαμα είναι μάρτυρες τα μικρά τους παιδιά αλλά και οι περαστικοί στο δρόμο.Το τρίτο είναι ότι αφήνουν μια υγειονομική βόμβα αφού τα εντόσθια των ζώων τα πετούν μέσα και έξω σε κάδους απορριμάτων των συμπολιτών μας στην Κάτω Αχαΐα.
Ως Σύλλογος που ενδιαφέρεται για τον τόπο του και με την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχουμε για τον πολιτισμό μας , καταγγέλουμε αυτό το «έθιμο-έγκλημα» που συντελείται δημόσια και προκαλεί την άφατη θλίψη και οργή μας.
Παρακαλούμε να επέμβει άμεσα ο κος ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, το ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ, η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ για να μην υπάρξουν πάλι αυτά τα βάρβαρα έθιμα, και επιτέλους να εφαρμοστεί ο Νόμος.
Κάνουμε παράκληση στους Δημοσιογράφους,στις Φιλοζωικές και στους Συμπολίτες μας να ασχοληθούν με αυτό το θέμα και να επέμβουν άμεσα για να σταματήσει αυτό το κακό.
ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ 22/04/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: