ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Εκποίηση περιουσίας!!! Πουλήστε τα σπίτια σας, για να πληρώσετε την εφορία...





«Χάρη» στους οφειλέτες μοιάζει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών, με το να τους επιτρέψει να πουλήσουν ακίνητα και να πάρει η εφορία τα λεφτά που της χρωστάνε...

ακόμα και αν το τίμημα της πώλησης είναι μικρότερο από το ύψος της οφειλής τους.

Με τη νέα απόφαση, που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης, δίδεται πλέον η δυνατότητα σε οφειλέτες του Δημοσίου να λαμβάνουν «βεβαίωση οφειλής», ακόμα και αν το προϊόν της μεταβίβασης δεν εξοφλεί πλήρως το ύψος των οφειλών τους, αρκεί οι εναπομείνασες οφειλές να διασφαλίζονται είτε από λοιπά περιουσιακά στοιχεία είτε από εγγυήσεις τρίτων.

Το οξύμωρο είναι όμως γιατί ο νόμος (που ισχύει εδώ και δεκαετίες) απαγορεύει να πουλήσει κάποιος ακίνητο, για να κρατήσει τα λεφτά η εφορία και να εξοφλήσει έτσι ένα μέρος, έστω, των χρεών του στο Δημόσιο, αν το τίμημα δεν καλύπτει ολοσχερώς την οφειλή.

Υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν πως αυτός ο όρος έχει προβλεφθεί, για να διακόπτεται η παραγραφή της οφειλής, σε περίπτωση που ο οφειλέτης εμφανίζεται να μην έχει κανένα άλλο περιουσιακό στοιχεία, για να μπορεί η εφορία να τον κυνηγάει και στο μέλλον, σε περίπτωση που αποκτήσει και πάλι περιουσιακά στοιχεία, που θα καλύπτουν την οφειλή.

Με το ισχύον καθεστώς στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν επιτρεπόταν η έκδοση βεβαίωσης οφειλής, που αποτελεί προϋπόθεση για τη μεταβίβαση, εάν το τίμημα της μεταβίβασης δεν εξοφλούσε πλήρως τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: