ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Koρυφώνεται το θρίλερ με την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών





mitprpaos
BINTEO ΣΟΚ με τον νεκρό και άγρια κακοποιημένο οδηγό του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο


24/04/13 07.54

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με την απελευθέρωση του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρο-ορθόδοξου επισκόπου Yohanna Ibrahim, που είχαν απαχθεί κοντά στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.
Ανεπιβεβαίωτες είναι οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών που μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ότι δηλαδή αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο, αναφέρει ότι 
«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Γρηγορίου Yohanna Ibrahim», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και υπογραμμίζεται πως για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση. 
Την απελευθέρωση των δύο μητροπολιτών επιβεβαίωσε νωρίτερα και εκκλησιαστική πηγή, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Οι δύο μητροπολίτες είναι στο δρόμο για το πατριαρχείο του Χαλεπιού», ανέφερε χαραρακτηριστικά.

23 Απριλίου 2013 | 19:10
Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα γύρω στις 16:00 η ώρα Ελλάδος ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί χθες στην επαρχία του Χαλεπίου, στην βόρεια Συρία, αναφέρει η οργάνωση "l'Œuvre d'Orient" σε ανακοίνωσή της η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
"Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αυτή αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.
Νωρίτερα σήμερα η συριακή αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει την Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμιξη.


ΥΠΕΞ: Δεν επιβεβαιώνεται η απελευθέρωση των ιεραρχών

«Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως», υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με πληροφορίες περί απελευθέρωσης του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου.


«Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγόριου Yohanna Ibrahim παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες. Τις τελευταίες ώρες, δημοσιεύονται σε διεθνή και ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης πληροφορίες, από διάφορες πηγές, ότι απελευθερώθηκαν οι δύο απαχθέντες Μητροπολίτες. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.Για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Έκκληση Πάπα και Εκκλησίας της Ρωσίας

Έκκληση για την απελευθέρωση των ιεραρχών απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο εκπρόσωπός του τόνισε ότι «ο Πάπας παρακολουθεί τα γεγονότα με μεγάλη προσοχή και προσεύχεται πολύ για την υγεία και την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών».

«Η Αγία Έδρα ενημερώθηκε για αυτό το νέο πολύ σοβαρό γεγονός, το οποίο έρχεται να προστεθεί στην αύξηση της βίας τις τελευταίες ημέρες και στην τεράστια επείγουσα ανθρωπιστική ανάγκη» που υπάρχει στην χώρα, κατέληξε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.
Έκκληση στην παγκόσμια κοινότητα «να ενωθεί για την ανεύρεση το συντομότερο δυνατόν» των δύο Μητροπολιτών, έκανε και η Εκκλησία της Ρωσίας.

«Καλούμε την παγκόσμια κοινότητα να ενωθεί για την ανεύρεση των ιεραρχών και την επιστροφή τους στις εκκλησίες τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας.

«Καλούμε τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών να σταματήσουν να υποστηρίζουν τους εξτρεμιστές που διεκδικούν την εξουσία, διότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία δεν αποτελεί εμφύλιο πόλεμο, αλλά απόπειρα για την ανατροπή του καθεστώτος με τη βοήθεια εξωτερικής δύναμης», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η απαγωγή από ομάδα ενόπλων των δύο Μητροπολιτών στην επαρχία του Χαλεπίου είναι η πρώτη επίθεση που δέχονται χριστιανοί ιεράρχες στη Συρία.

Το συριακό πρακτορείο Sana μετέδωσε χθες ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ έπεσαν στα χέρια "τρομοκρατικής ομάδας", ενώ βρίσκονταν σε ανθρωπιστική αποστολή, στην επαρχία του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μητροπολίτης Ιμπραχίμ είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι εκατοντάδες χριστιανικές οικογένειες έχουν διαφύγει από το Χαλέπι για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις των ανταρτών και τις καθεστωτικές δυνάμεις.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: