ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ - Συρία: Βρέθηκαν χημικά - Επεμβαίνουν οι ΗΠΑ;




Γίνε ένας από τους χιλιάδες αναγνώστες του pentapostagma.gr: Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαίωσαν ότι έχει γίνει χρήση χημικών όπλων σε μικρή κλίμακα στη Συρία 

Ο Χέιγκελ τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι διαπιστώθηκε η χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Όπως δήλωσε είναι πολύ πιθανό το καθεστώς Ασαντ να βρίσκεται πίσω από τη χρήση των όπλων.

«Σήμερα το πρωί ο Λευκός Οίκος απέστειλε μια επιστολή σε πολλά μέλη του Κογκρέσου για το θέμα της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία. Η επιστολή (. . .) αναφέρει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εκτιμούν, με διαφορετικό βαθμό βεβαιότητας η καθεμία, ότι το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα σε μικρή κλίμακα στη Συρία», είπε ο Χέιγκελ σε δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επρόκειτο για αέριο σαρίν.

Ο Λευκός Οίκος εξάλλου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι είναι έτοιμος για «κάθε ενδεχόμενο» σε ό,τι αφορά τη Συρία και την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών σε οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη χρήση χημικών όπλων και επιβεβαίωσε ότι έστειλε επιστολή στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου για τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών.

«Ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή», δήλωσαν πηγές από τις ΗΠΑ, ενώ και ο πρόεδρος Ομπάμα είχε προειδοποιήσει τον Ιούλιο το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ για την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις δεν αποκλείεται στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: