ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Εξέγερση αλλοδαπών σε εξέλιξη


ΧΑΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Η κατάσταση στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κορίνθου αυτήν την στιγμή, «μυρίζει» μπαρούτι, ομάδες περίπου 60 αλλοδαπών ξεκίνησαν εξέγερση και κατέλαβαν τους εσωτερικούς χώρους. Νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης, δύο Αλγερινοί μετανάστες είχαν σκαρφαλώσει σε μια καμινάδα από την οποία ανέβηκαν στην ταράτσα και απειλούσαν να πέσουν στο κενό αν δεν τους άφηναν ελεύθερους! Τελικά, πείστηκαν να κατεβούν μετά από μιας ώρας διαπραγματεύσεις με αστυνομικούς.
Το κέντρο κράτησης έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσπαθούν να ηρεμήσουν τους μετανάστες που εκσφενδονίζουν εναντίον τους σπασμένα γυαλιά, πέτρες, ξύλα, σίδερα και άλλα αντικείμενα! Ένας από τους κρατούμενους έχει αναρριχηθεί στη στέγη του κέντρου και ξηλώνει τα κεραμίδια, με τα οποία εφοδιάζει άλλους κρατούμενους που τα πετούν προς τις αστυνομικές δυνάμεις. 
 
Οι αλλοδαποί έχουν ανάψει φωτιές δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών για να τους περιορίσουν. Στο κέντρο κράτησης βρίσκεται και όχημα της Πυροσβεστικής, έτοιμο να επέμβει αν χρειαστεί. Η κατάσταση στο κέντρο «μύριζε» μπαρούτι από νωρίς το πρωί, όταν μια ομάδα αλλοδαπών απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει μετά από συμπλοκές μέσα στο στρατόπεδο. 
 
Επεισόδια είχαν γίνει στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κορίνθου και το απόγευμα της Κυριακής, όταν μια ομάδα μεταναστών προκάλεσε φθορές στους εσωτερικούς χώρους ενός κτιρίου και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε άλλους αλλοδαπούς που βρίσκονταν στο προαύλιο.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: