ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Βγαίνουν στη φόρα έγγραφα. 1 δις τηλεφωνικές κλήσεις κινητών την ημέρα παρακολουθεί η NSA, το πραγματικό πρόσωπο της Google και οι «δεσμοί» της με CIA-NSA και η Βρετανία υποκλέπτει το δίκτυο επικοινωνιών της Γερμανίας




 

Η Βρετανία υποκλέπτει το δίκτυο επικοινωνιών της Γερμανίας



Ιούνιος 29, 2013.


Το Κυβερνητικό Κέντρο Επικοινωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγει, μυστικά, συλλογή δεδομένων στη Γερμανία.


Σε έγγραφα του Edward Snowden εμφανίζονται οι Βρετανοί να έχουν συνδεθεί με τα γερμανικά δίκτυα επικοινωνιών.



Το βρετανικό σε απευθείας σύνδεση πρόγραμμα Tempora διαβάζει συστηματικά τα δεδομένα ψηφιακά δίκτυα τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.


Το βρετανικό Κυβερνητικό Κέντρο Επικοινωνιών (γνωστό ωςGCHQ) συνδέεται με όλα τα γερμανικά επικοινωνιακά δίκτυα,  με καλώδιο οπτικών ινών TAT-14, όπως αναφέρθηκε στις 24 Ιουνίου από την τηλεόραση NDR και την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενες απόρρητα έγγραφα των Ηνωμένων Πολιτειών που διέρρευσαν από τον  Edward Snowden, Αμερικανό προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών που κατηγορείται για κατασκοπεία  και έχει φυγαδευτεί στη Μόσχα.


Το σύστημα παρακολούθησης Tempora έχει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί 600 εκατομμύρια κλήσεις ημερησίως.


Η σύνδεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών με τον γερμανικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών έγινε στην πόλη Nordenστην επαρχίαOstfriesland. Για τη συλλογή των δεδομένων, οι Βρετανοί, φαίνεται να έχουν βοηθηθεί από δύο μεγάλες τηλεφωνικές εταιρείες. Προφανώς όπως αποδείχθηκε η Vodafone και η British Telecommunications (BT).


Η Vodafone τόνισε ότι τηρεί τους νόμους των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. Περισσότερες πληροφορίες οι Βρετανοί αρνήθηκαν να δώσουν αναφορά λόγω συμφερόντων «εθνικής ασφάλειας».


Οι εκπρόσωποι της BT και δεν απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.


--
The Hellenic Information Team

Pravda: Το πραγματικό πρόσωπο της Google και οι «δεσμοί» με CIA-NSA



Όσο και αν προσπαθεί η εταιρία-κολοσσός Google να αποδείξει την αθωότητά της και να απεμπλακεί από την πραγματική της σύνδεση με τη CIA και την NSA, τα δεδομένα που φέρνει η Pravda στο φως και σας παρουσιάζουμε στο pentapostagma.gr την διαψεύδουν κατηγορηματικά:
 Η Google αποτέλεσε, βασικό συμμετέχοντα και δρώντα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Η.Π.Α και των επιχειρήσεων της CIA που περιελάμβαναν: βασανισμούς – εκτροπή πολιτευμάτων ξένων χωρών – διεθνείς επιθετικούς αμερικανικούς πολέμους καθώς και άμεση στρατιωτική κατοχή σε χώρες από τις οποίες οι Η.Π.Α δεν δέχθηκαν ουδεμία  επίθεση..
H Google είναι ο προμηθευτής της «προσαρμοσμένης» τεχνολογίας αναζήτησης για την εταιρεία Intellipedia. Η Intellipedia αποτελεί ένα διαδικτυακό σύστημα, πού περιλαμβάνει δίκτυο 37.000 κατασκόπων διαμοιράζοντας τεράστια ποσότητα πληροφοριών. Η περιβόητη, πλέον,NSA, σχετίζεται άμεσα με την Google: η διαδικτυακή εταιρία-κολοσσός παρείχε την τεχνολογία και τεχνογνωσία αναζητήσεων η οποία επεξεργάστηκε τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τους Αμερικανούς κατασκόπους που εμπλέκονταν σε παγκόσμιες δραστηριότητες υποκλοπών. 
Η απευθείας σύνδεση της Google με την CIA είναι σαφής και τεκμηριωμένη. Η CIA και η διαδικτυακή εταιρία μοιράζονται αρκετά στελέχη-κλειδιά… Το 2004, ο Διευθυντής Τεχνολογικής Αξιολόγησης στην In-Q-Tel, Rob Painter, έφυγε από την παλαιά του θέση εργασίας στην CIAώστε να αναλάβει καθήκοντα Ανώτατου Διευθυντή της Google….
Όπως αναφέρει και ο Robert Steele, πρώην ανώτατο στέλεχος της CIA: η Google "κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι" με την CIA.
pentapostagma.gr 

Ο μεγάλος αδελφός είναι εδώ: 1 δις τηλεφωνικές κλήσεις κινητών την ημέρα παρακολουθεί η NSA!


An undated aerial handout photo shows the National Security Agency (NSA) headquarters building in Fort Meade, Maryland (Reuters)
Το νέο λογισμικό της NSA της επιτρέπει να παρακολουθεί εως και 1 δισεκατομύριο κλήσεις κινητών τηλεφώνων ημερησίως, να τις αποθηκεύει και να κρατά τα ανάλογα αρχεία.
Την αποκάλυψη την έκανε μιλώντας μέσω Skype σε συνέδριο στο Σικάγο ο  Glen Greenwald της Guardian. Ο δημοσιογράφος που πρώτος αποκάλυψε τα έγγραφα – βόμβα του Σνόουντεν για την δράση της αμερικάνικης υπηρεσίας.
Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε την ανάπτυξη αυτού του συστήματος ως ένα παγκόσμιο καθεστώς τρόμου που θα οδηγήσει στην απόλυτη υποταγή.
Αυτό αφιερωμένο στους γελοίους ελληνόφωνους “δημοσιογράφους” που υμνούν τον Σημίτη και τον Παπανδρέου του Αναν ως μεγάλους πολιτικούς, την ώρα που αποκαλούσαν γραφικούς τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Κώστα Καραμανλή όταν κατά την διάρκεια των συνομιλιών για το Ανάν, αντάλασσαν σημειώματα χωρίς να βγάζουν άχνα.
Ο Σνόουντεν βλέπετε, αποκάλυψε με στοιχεία τις παρακολουθησεις των ξένων αποστολών σε όλα τα διεθνή συνέδρια στον πλανήτη από την NSA. Εδώ, ας συνεχίσουμε να βαράμε παλαμάκια στον Στουρνάρα.

olympia.gr

''Οι ΗΠΑ μου ζητούν να μην δώσω άσυλο στον Σνόουντεν''

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Ισημερινού έδωσε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, το βράδυ του Σαββάτου την πληροφορία ότι, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του, νωρίτερα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε, να μην παραχωρηθεί από το Κουίτο άσυλο στον πρώην σύμβουλο της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας για την (Κρατική) Ασφάλεια NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν. 
Επίσης, ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα δήλωσε ότι «η άποψη, που έχει η Ουάσινγκτον για το θέμα αυτό, θα ληφθεί υπόψη», όταν έλθει η ώρα και ο πρόεδρος του Ισημερινού αποτιμήσει το αίτημα, που θα υποβληθεί εκ μέρους του Εντουαρντ Σνόουντεν. Διευκρινίστηκε, όμως, ότι τούτο θα συμβεί μόνον στην περίπτωση κατά την οποία ο Σνόουντεν παρουσιαστεί αυτοπροσώπως, ή στο έδαφος του Ισημερινού ή σε μια από τις πρεσβείες που έχει αυτή η χώρα της Λατινικής Αμερικής, κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί».
Αναφορικά με τον Σνόουντεν, πρόσθεσε: «Υπήρξε μια πολύ ευγενική επικοινωνία, από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, για να απορρίψουμε αίτημα για παροχή ασύλου».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Πάγος» στις σχέσεις Εκουαδόρ με Ασάνζ και Σνόουντεν…


Σοβαρές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του «καταδότη» των απορρήτων της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος δείχνει όλο και πιο πολύ απομονωμένος, όντας παγιδευμένος στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας…
Η κυβέρνηση του Ισημερινού κήρυξε ως άκυρο το προσωρινό ταξιδιωτικό έγγραφο που είχε δώσει στον Σνόουντεν, μετά από εμπλοκή που σημειώθηκε στις σχέσεις της με τον Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks, ο οποίος κατηγορείται ότι λειτουργεί με τρόπο που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας, ενοχλώντας πολλούς στην πολιτική ηγεσία της χώρας.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Ραφαέλ Κορέα, ανέφερε ότι για να εξεταστεί το θέμα της παροχής ασύλου, ο Σνόουντεν θα πρέπει να βρεθεί σε έδαφος του Ισημερινού, δηλαδή τουλάχιστον να μεταβεί στην διπλωματική αποστολή στη Μόσχα. Αυτό είναι από δύσκολο έως αδύνατο διότι μετά θα είναι κατηγορούμενη η Ρωσία ότι δεν τον συνέλαβε μόλις έφυγε από το τράνζιτ του αεροδρομίου…
Η κυβέρνηση του Ισημερινού ίσως βρήκε έναν εύσχημο τρόπο να αποφύγει το να πληγούν οι εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, αφού πρώτα ο πολύ έξυπνος και οικονομολόγος γνώστης της «θεωρίας παιγνίων» πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα, προέβη σε διεθνές… κήρυγμα ότι δεν θυσιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στον βωμό των εμπορικών συμφερόντων…
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: