ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ – ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 2, 2013
20130602-092124.jpg
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΠΟΙΟΙ “ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ” ΤΟΝ “ΕΔΩΣΑΝ”;
Προανάκριση για καταγγελίες που κάνουν λόγο για αρπαγή τούρκου υπήκοου, φερόμενου θύματος βασανιστηρίων στην Τουρκία, διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από αστυνομική πηγή, τα ξημερώματα της Παρασκευής, έγινε δήλωση εξαφάνισης του συγκεκριμένου ατόμου στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και σήμερα το μεσημέρι υποβλήθηκε μήνυση για αρπαγή.
Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο άτομο απήχθη το βράδυ της Πέμπτης από την οδό Σόλωνος, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος, από αγνώστους, οι οποίοι τον επιβίβασαν 
σε αυτοκίνητο. Όπως ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου οι συμμετέχοντες, ο Τούρκος υπήκοος αρκετές ώρες αργότερα, βρέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης, όπου φέρεται να ανακρίνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο άτομο ήρθε στην Ελλάδα περίπου πριν από δύο μήνες και παρουσιάστηκε στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, όπου έδωσε τα στοιχεία του, με βάση τα οποία πριν από τρεις εβδομάδες, υποβλήθηκε φάκελος από το Συμβούλιο στις Αρχές με την εισήγηση να εξεταστεί η υπόθεση γιατί συντρέχουν λόγοι για χορήγηση ασύλου.
Η εξέταση της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι εξετάζονται με προσοχή όλες οι καταγγελίες για να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία πέρα από αυτά που καταγγέλλονται.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες πάντως, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, έκανε ήδη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Στρασβούργο.
Πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: