ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ....ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ - ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!! ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ !






Γην και ύδωρ σε δανειστές και μεγάλα συμφέροντα ετοιμάζεται να προσφέρει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, συμμορφούμενηπάραυτα προς τας υποδείξεις Σόιμπλε για να συνεχιστεί η οικονομική και πρωτίστως πολιτική έξωθεν "βοήθεια". Στη Βουλή άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις επενδύσεις -άναρχες και "αρπαχτές". Σήμερα και αύριο συζητείται το λεγόμενο "χωροταξικό" νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει και τις "χρήσεις γης", με αντίληψη "τριτοκοσμικής ανάπτυξης", που δημιουργεί 
τριτοκοσμικές πόλεις. Την άλλη εβδομάδα εισάγεται η εκποίηση της "μικρής ΔΕΗ" και ακολουθούν αιγιαλοί, δάση κ.λπ.Στις στημένες συνθέσεις των θερινών τμημάτων η κυβέρνηση προωθεί γενική εκποίηση δημόσιας περιουσίας, πλήρη υποβάθμιση του περιβάλλοντος και νέα συρρίκνωση του ασφαλιστικού συστήματος.
Γη και ύδωρ: Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο οι Πέρσες ζητούσαν γῆν καί ὕδωρ απ” τις πόλεις και τους λαούς που τους παραδίδονταν. Στο τέταρτο βιβλίο, ο Ηρόδοτος αναφέρει για πρώτη φορά τον όρο γη και ύδωρ στην απάντηση του βασιλιά Ιδαθύρσου τωνΣκυθών προς τον βασιλιά Δαρείο.
Στο πέμπτο βιβλίο, ο Δαρείος στέλνει αγγελιοφόρους που ζητούν γην και ύδωρ από τον βασιλιά Αμύντα των Μακεδόνων. Και στο έκτο βιβλίο, στέλνει αγγελιοφόρους σε όλη την Ελλάδα που ζητούν γην και ύδωρ για τον βασιλιά.

Η απαίτηση για γην και ύδωρ συμβόλιζε ότι αυτοί που παραδίδονταν στους Πέρσες παραιτούνταν από κάθε δικαίωμα πάνω στη γη τους και στα αγαθά της. Δίνοντας γην και ύδωρ αναγνώριζαν την περσική εξουσία πάνω σε όλα, ακόμα και οι ζωές τους άνηκαν στον βασιλιά των Περσών. Μετά από αυτή την αναγνώριση, ακολουθούσαν διαπραγματεύσεις για τις υποχρεώσεις και τα προνόμια των υποτελών.

“Οταν οι Πέρσες αγγελιαφόροι απαίτησαν από τον Βασιλέα Λεωνίδα στην Σπάρτη γη και ύδωρ, οι Σπαρτιάτες τους πέταξαν σε ένα βαθύ πηγάδι, λέγοντάς τους πως θα τα βρούν εκεί.

Η φράση γη και ύδωρ, ακόμα και στα νέα ελληνικά, συμβολίζει την υποταγή άνευ όρων σε ένα κατακτητή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: