ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Δυτική Αχαϊα: Επιστολή Παναγιωτόπουλου


Δυτική Αχαϊα: Επιστολή Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ Εντονες οι διαμαρτυρίες
 
Την έντονη αντίδραση και δυσαρέσκεια των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας εκφράζει και μεταφέρει με επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος για την παράλογη, παράφρονα και ληστρική εκτίμηση των αντικειμενικών αξιών και επιβολής ΕΝΦΙΑ στην επικράτεια των οικισμών της Δυτικής Αχαΐας .
Ο Δήμαρχος ζήτησε την σύγκλιση εκτάκτου Δημοτικού Συμβούλιου την Παρασκευή 8 Αύγουστου στις 8 μμ. στην Πλατειά της Κάτω Αχαΐας με την συμμετοχή των Δημοτών ώστε να αποτελέσει απαρχή ξεσηκωμού και ανατροπής της ληστρικής και ξενόδουλης πολίτικης  που εφαρμόζεται.
Ο Δήμαρχος του δήμου Δυτικής Αχαΐας στην επιστολή του αναφέρει:
Κύριε υπουργέ,
η ακολουθούμενη εκ μέρους της κυβέρνησης πολιτική έχει φέρει τη φτώχεια και τη χρεοκοπία στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Η προσπάθεια διάσωσης της χώρας γίνεται στα χαρτιά και στους αριθμούς, αδιαφορώντας για το τι θ’ απογίνουν οι Έλληνες πολίτες, ενώ όσα επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρωτοπαλίκαρα τους Γερμανούς, γίνονται ασμένως αποδεκτά από τους κυβερνώντες. Μιλάμε για τους ίδιους Γερμανούς που όταν κατέλαβαν την Αθήνα και την Ελλάδα για ένα μήνα περίπου χρησιμοποιούσαν πλαστά μάρκα που εκτυπώθηκαν στη Γερμανία από την κεντρική τους τράπεζα.
Στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, που είναι ένας εύφορος κάμπος με μεγάλη παραγωγή, που και αυτή, βέβαια, παραμένει αδιάθετη και σαπίζει, ήρθε εκ μέρους της κυβέρνησης η χαριστική βολή με την επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), σύμφωνα με τον οποίο η τιμή του οικοπέδου στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου ανέρχεται σε 127.000,00 ευρώ το στρέμμα, δηλαδή τα χωράφια στη Δυτική Αχαΐα αξίζουν 127.000,00 ευρώ το στρέμμα!
Την ίδια στιγμή τα δικαστήρια καθορίζουν τιμές από τρεις έως εννέα χιλιάδες ευρώ το στρέμμα για την απαλλοτρίωση της Ολύμπιας Οδού!

Και αυτό αφού κατά τη δεκαετία του ’8ο πέρασε, μέσω των τότε Κοινοτικών Συμβουλίων, η αλλαγή του τρόπου οριοθέτησης των οικισμών (από οικιστικό περίγραμμα σε κέντρο με ακτίνα οκτακοσίων μέτρων) ώστε να μετατραπούν χωριά, που ουσιαστικά ήταν ένας δρόμος και εκατέρωθεν αυτού σπίτια, σε οικισμό με κέντρο και ακτίνα οκτακοσίων μέτρων, γεγονός που σημαίνει ότι όλα τα χωράφια είναι οικισμός!
Κύριε υπουργέ,
εάν η επιβολή του ΕΝ.Φ.Ι.Α. δεν αφορά σε στοχευμένη πολιτική εξόντωσης του ελληνικού λαού και δήμευσης της περιουσίας του, πρόκειται για τραγικό δημοσιονομικό μέτρο και ως εκ τούτου πρέπει να αναθεωρηθεί ή να διορθωθεί κατεπειγόντως.
Πείτε ξεκάθαρα, πού στοχεύετε;
Μην ξεχνάτε ότι τούτος ο τόπος είναι ποτισμένος με ιδρώτα και έχει υπερασπιστεί με αίμα και δεν εξουσιοδοτείται κανείς με τόση ευκολία να προσβάλλει κατ’ αυτό τον τρόπο ένα λαό που πολέμησε και αγωνίστηκε για ανεξαρτησία, δημοκρατία και πρόοδο.
Πολύ περισσότερο δε μην εξοντώνετε τον εναπομείναντα αγροτικό κόσμο γιατί έτσι χάνουμε και την τελευταία μας ελπίδα για ανάκαμψη και διέξοδο από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: