ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ελεύθεροι οι απαχθέντες Μητροπολίτες




xallepiouΕλεύθεροι αφέθηκαν σήμερα γύρω στις 16:00 η ώρα Ελλάδος ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί χθες στην επαρχία του Χαλεπίου, στην βόρεια Συρία, αναφέρει η οργάνωση "l'Œuvre d'Orient" σε ανακοίνωσή της η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
"Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι
βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αυτή αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.
Νωρίτερα σήμερα η συριακή αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει την Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμιξη.


Έκκληση Πάπα και Εκκλησίας της Ρωσίας

Έκκληση για την απελευθέρωση των ιεραρχών απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο εκπρόσωπός του τόνισε ότι «ο Πάπας παρακολουθεί τα γεγονότα με μεγάλη προσοχή και προσεύχεται πολύ για την υγεία και την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών».
«Η Αγία Έδρα ενημερώθηκε για αυτό το νέο πολύ σοβαρό γεγονός, το οποίο έρχεται να προστεθεί στην αύξηση της βίας τις τελευταίες ημέρες και στην τεράστια επείγουσα ανθρωπιστική ανάγκη» που υπάρχει στην χώρα, κατέληξε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.
Έκκληση στην παγκόσμια κοινότητα «να ενωθεί για την ανεύρεση το συντομότερο δυνατόν» των δύο Μητροπολιτών, έκανε και η Εκκλησία της Ρωσίας.
«Καλούμε την παγκόσμια κοινότητα να ενωθεί για την ανεύρεση των ιεραρχών και την επιστροφή τους στις εκκλησίες τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας.
«Καλούμε τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών να σταματήσουν να υποστηρίζουν τους εξτρεμιστές που διεκδικούν την εξουσία, διότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία δεν αποτελεί εμφύλιο πόλεμο, αλλά απόπειρα για την ανατροπή του καθεστώτος με τη βοήθεια εξωτερικής δύναμης», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι η απαγωγή από ομάδα ενόπλων των δύο Μητροπολιτών στην επαρχία του Χαλεπίου είναι η πρώτη επίθεση που δέχονται χριστιανοί ιεράρχες στη Συρία.
Το συριακό πρακτορείο Sana μετέδωσε χθες ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ έπεσαν στα χέρια "τρομοκρατικής ομάδας", ενώ βρίσκονταν σε ανθρωπιστική αποστολή, στην επαρχία του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μητροπολίτης Ιμπραχίμ είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι εκατοντάδες χριστιανικές οικογένειες έχουν διαφύγει από το Χαλέπι για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις των ανταρτών και τις καθεστωτικές δυνάμεις.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: