ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΡΕ ΑΪ ΣΤΟ ΔΙ@ΟΛΟ ΠΙΑ...




ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η διακρατική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία, Γερμανοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε μεγάλα ελληνικά αεροδρόμια, ώστε να ελέγχουν τα ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς τη Γερμανία. Η υλοποίηση των αποφάσεων της συνθήκης της ...
Λισαβόνας και του Δουβλίνου θα έπρεπε λογικά να εκτελείται...
από Έλληνες δημόσιους λειτουργούς και όχι από εισαγόμενους αστυνομικούς, έστω και αν αυτοί δεν οπλοφορούν και κατά τα η συμφωνία, συνεργάζονται απλώς με τις ελληνικές αρχές.

Όλα αυτά έρχονται στο φως μετά την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. να τοποθετήσει, από αύριο, Τετάρτη, 3 Απριλίου, αξιωματικό της γερμανικής αστυνομίας σε πόστο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». Η «θητεία» του θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει η τουριστική περίοδος.

Η τοποθέτησή του στο «Νίκος Καζαντζάκης» εντάσσεται στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών, ενώ αντίστοιχα πόστα έχουν αναλάβει συνάδελφοί του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα και «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το κείμενο της διαταγής η οποία εστάλη πριν από λίγες ημέρες στις αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., ο Γερμανός αξιωματικός (δεν αναφέρεται ο βαθμός του) θα έχει συμβουλευτικό ρόλο, όχι όμως και επιχειρησιακά καθήκοντα. Δε θα φοράει στολή, αλλά ούτε και θα οπλοφορεί. Ο Γερμανός αστυνομικός έχει χαρακτηριστεί ως «σύνδεσμος». Ειδικότερα, προβλέπεται να είναι γνώστης της ελληνικής γλώσσας και εντός των καθηκόντων του περιλαμβάνεται η συνδρομή στο προσωπικό του τμήματος αερολιμένα, εφόσον του ζητηθεί, στον έλεγχο των πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Θα είναι ο σύνδεσμος με τη Γερμανία, ώστε να μπορεί να παίρνει στοιχεία και να τα διαθέτει στην ελληνική αστυνομία σε περιπτώσεις που χρειάζεται αυτού του είδους η μεσολάβηση.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, σημειώνεται ότι αν και η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου είχε ερωτηθεί για την τοποθέτησή του στο Ηράκλειο και είχε απαντήσει αρνητικά, το Α.Τ. αερολιμένα σε έγγραφη απάντησή του στο ίδιο ερώτημα, έδωσε το «πράσινο φως».

Αναφορικά με το χώρο όπου θα εργάζεται ο άνθρωπος αυτός, στη διαταγή του Αρχηγείου δεν υπάρχει απάντηση ως προς αυτό. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου έχει προβλεφθεί γραφείο. Αξιωματικοί που ρωτήθηκαν δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα έχει γραφείο δικό του στους χώρους του ΚΑΗΚ και πως τους είναι άγνωστο πού θα εργάζεται.

Πάντως, στην πλειοψηφία τους, τα κρητικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνουν πως η τοποθέτηση αυτή, ανοίγει μεγάλη συζήτηση λόγω και της χρονικής συγκυρίας και του κλίματος που υπάρχει σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο για τους Γερμανούς και τον ρόλο τους στην Ευρώπη της ύφεσης. Το γεγονός ότι τοποθετείται σε ένα σημείο από το οποίο περνούν κάθε καλοκαίρι εκατομμύρια επισκέπτες προκαλεί ερωτηματικά για το αν όντως οι αρμοδιότητες του θα είναι τόσο περιορισμένες

http://dimotikosafari.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: