ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

3.6.13 Αρθρο παρέμβαση του Γιώργου Κράλογλου στο Capital για τις πρόωρες εκλογές>Διαλύστε τους πριν μας διαλύσουν!






Ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης και αγγίζει την εγκληματική συμπεριφορά η παρέμβαση συγκεκριμένων ομάδων των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά και των διεκδικητών της εξουσίας με εισηγήσεις για εκλογές προσμετρώντας μόνο πολιτικά οφέλη με εντελώς κοντόφθαλμη προοπτική. Διαλύστε τις ομάδες αυτές και στρωθείτε στην δουλειά για να δώσετε πίσω αυτά που μας χρωστάτε.

Επιτέλους δουλέψτε και ξεχάστε τις εκλογές, φέρτε μας πίσω, το συντομότερο δυνατόν, αυτά που μας πήρατε με το ζόρι από την τσέπη προκειμένου να συντηρήσετε το πελατειακό σας σύστημα και την αξιοπιστία σας στους δανειστές. Το θετικό κλίμα δεν είναι κάτι που τρώγεται. Χρησιμοποιείται μόνο για μπλόφες...

Αφήστε λοιπόν στην άκρη τους κομματικούς ινστρούχτορες και τους ανίκανους αναλυτές που σιτίζονται στα κόμματα γιατί δεν βρίσκουν δουλειά στην ελεύθερη αγορά καθώς και τους βουλευτές...

της συμφοράς που βλέπουν ότι χάνουν έδαφος στο εκλογικό σώμα και θέλουν εκλογές το συντομότερο και δουλέψτε να φτάσουμε σε κάποιο σημείο που να δικαιολογεί αισιοδοξία ότι απομακρύνονται οι αφαιμάξεις και δεν θα βλέπουμε καθημερινά τα λουκέτα στην αγορά.

Τι έχει ολοκληρώσει η σημερινή κυβέρνηση ώστε να έχει την αναίδεια να επιτρέπει στις ομάδες αυτές να έχουν γνώμη για εκλογές που θα οδηγήσουν σε νέο δρόμο μαρτυρίου την Ελλάδα τους Έλληνες, τους φορολογούμενους γενικά και τους καταθέτες ειδικότερα;

Αυτό που έχει ολοκληρωθεί (σε πρώτο κύκλο μόνο) είναι η φορομπηχτική πολιτική που διέσωσε μόνο το κράτος και τους κρατικούς υπαλλήλους καταστρέφοντας την αγορά, τα ακίνητα, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, και τα όνειρα των νέων επιχειρηματιών αφανίζοντας ταυτόχρονα μισθούς συντάξεις, ενοίκια και τόκους από καταθέσεις.

Πέραν τούτου δεν έχει ολοκληρωθεί απολύτως τίποτε.

Τα αναπτυξιακά σχέδια-κίνητρα ως νομοθεσία είναι σε εκκρεμότητα.

Οι ιδιωτικοποιήσεις που θα αλλάξουν την εικόνα στην οικονομία δίδοντας κρατικές επιχειρήσεις σε στρατηγικούς επενδυτές είναι κυριολεκτικά στον αέρα γιατί υπάρχει πολιτική ατολμία που εκφράζεται με δήθεν υπευθυνότητα στην αξιοποίηση της εθνικής περιουσίας.

Τα σχέδια υποδοχής επενδυτών που δήθεν θα λύσουν το πρόβλημα των 2.000.000 ανέργων του 2014 είναι στα χαρτιά και οι υπολογισμοί στον πίνακα.

Το δήθεν πλεόνασμα στηρίζεται σε υπολογισμούς που περιέχουν πάγωμα στις δημόσιες επενδύσεις και στα φέσια προς τις επιχειρήσεις.

Στην παιδεία, στα εργασιακά, στην φορολόγηση ακινήτων, στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις Τράπεζες, στα χαράτσια, στα κρατικά τιμολόγια και ιδιαίτερα στα τιμολόγια καυσίμων και ενέργειας η κατάσταση είναι εντελώς τελματωμένη και το κοινωνικό «καζάνι βράζει».

Τα απαιτούμενα της Τρόικας για την συμπλήρωση κενών σε υποχρεώσεις κοντά στα 3 δισ. ευρώ είναι επίσης στον αέρα και τα σενάρια για την κάλυψή τους δεν έχουν εγκριθεί.

Ακόμη και αυτά τα θεαματικά με τους αυτοκινητόδρομους κολλάνε σε κάποια κονδύλια που δεν υπολογίσαμε ότι δεν θα βρίσκαμε... Ξέρω πολύ καλά τι λέω.

Ο ρατσισμός, ο αντιρατσισμός, τα νομοσχέδια και τα τερτίπια με την ηλεκτρονική αποκατάσταση της λειτουργίας της κρατικής μηχανής δεν «τρώγονται» και δεν καλύπτουν τα κενά από την έλλειψη μεροκάματου.

Τα θέατρα των κοινωνικών Εταίρων που πονάνε τους εργάτες... μπροστά στις κάμερες και πίσω από τις κάμερες προσφέρουν τετράωρη ανασφάλιστη δουλειά και σε όποιον αρέσει... δεν λέγεται εργασιακός θεσμός και πολιτική εργασιακών σχέσεων.

Τα νούμερα του υπουργείου Οικονομικών που προκαλούν δήθεν αισιοδοξία μπορούν να ανατραπούν με μία κίνηση.

Εάν υποχρεώσει η Τρόικα το κράτος να εξοφλήσει, εδώ και τώρα, αυτά που χρωστάει σε ΦΠΑ, σε προμηθευτές, σε συνταξιούχους κρατικούς υπαλλήλους, σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, Δήμους, Ευρωπαϊκή Ένωση (από πρόστιμα και επιστροφές επιδοτήσεων που δόθηκαν παράνομα) και καύσιμα (βάσει διεθνών συμβάσεων) θα γίνει τραγωδία και τα σενάρια καταστροφής θα διαδέχονται το ένα το άλλο. 

Για ποιες εκλογές λοιπόν μιλάνε οι συγκεκριμένοι ινστρούχτορες των κομμάτων, οι βουλευτές της συμφοράς... και ορισμένοι γνωστοί διαπλεκόμενοι;

Γιατί έχουν καθίσει στο Τραπέζι, τρεις και τέσσερις φορές, οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης και τους έχουν ακούσει;

Έστω και αν τους απέρριψαν στο τέλος;

Είναι, οι εκλογές, θέμα για συζήτηση όταν η κυβέρνηση έχει μοιράσει μόνο υποσχέσεις ενώ έχει υποχρέωση από τώρα να μοιράσει και χρήματα για να αναστηλώσει την οικονομία;

Την ίδια ευθύνη και ακόμη μεγαλύτερη έχει και η αξιωματική αντιπολίτευση που έχει υποχρέωση να δουλέψει (μάλλον πολύ σκληρά) προκειμένου να αποσαφηνίσει απόλυτα το τοπίο που θα συναντήσουμε αν κερδίσει τις εκλογές.

Γιατί οι εκλογές που τις λένε να ζητήσει δεν θα αφορούν μόνο το ένα τρίτο των Ελλήνων που μπορεί να την ψηφίσουν. Τα δύο τρίτα που δεν θα την ψηφίσουν θέλουν να ξέρουν από τώρα σε ποια Ελλάδα θα ζήσουν. Στην άθλια Ελλάδα του 30ετούς σοβιετισμού της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ που τους κατάντησε επαίτες στις λαϊκές αγορές και εργάτες στους Αλβανούς πρόσφυγες ή στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του φτωχού μεν αλλά αξιοπρεπούς Νότου όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία που αρχίζουν και επιστρέφουν κάποια χρήματα σε φορολογούμενους και επιχειρήσεις;



capital.gr
george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: