ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Στα χαρακώματα με Σαμαρά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ - Αν δεν ανοίξει η ΕΡΤ δεν υπάρχει λόγος για την αυριανή σύσκεψη!



- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σκέφτονται να υπερψηφίσουν την τροπολογία του ΚΚΕ για ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει το κλείσιμο της ΕΡΤ - Σχέδια μεταβατικής ΕΡΤ καταστρώνουν στο Μαξίμου...
- Οργισμένη αντίδραση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ που καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και να επανελειτουργήσει την ΕΡΤ - Δεν έχει απομακρυνθεί πλήρως το σενάριο των πρόωρων εκλογών
Σχεδόν 24 ώρες μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και την απόφαση γρίφο του ΣτΕ για την ΕΡΤ, η δημόσια ραδιοτηλεόραση δείχνει ακόμα μαύρο στις οθόνες των τηλεοράσεων και οι δυο κυβερνητικοί εταίροι εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την στάση του Αντώνη Σαμαρά.

Την ίδια ώρα η ΚΟΜΙΣΙΟΝ εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από την κωλυσιεργία της κυβέρνησης στο να εκτελέσει την απόφαση του ΣτΕ, δηλαδή να ξαναβγεί στον αέρα η ΕΡΤ.

Βενιζέλος και Κουβέλης λένε σε όλους τους τόνους ότι όσο δεν εκπέμπει ξανα σήμα η δημόσια ραδιοτηλεόραση με όλο της το προσωπικό, ίσως και να μην υπάρχει λόγος να γίνει η αυριανή σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά.

Υπάρχουν επίσης σκέψεις και στο ΠΑΣΟΚ και στην ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσουν την τροπολογία του ΚΚΕ απόψε στην Βουλή, η οποία προβλέπει την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Όλα αυτά υπο την προϋπόθεση να γίνει δεκτή η τροπολογία από τον αρμόδιο υπουργό.

Η κυβέρνηση από την άλλη, προσπαθεί να ετοιμάσει νεα σχέδια τα οποία θα παρουσιάσει ως εναλλακτικές ο κ. Σαμαράς στην αυριανή συνάντηση με Βενιζέλο και Κουβέλη. Ένα από αυτά είναι ακόμα και η λύση της λειτουργίας της μεταβατικής ΕΡΤ μέσω του καναλιού της Βουλής, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Όμως, το αγκάθι παραμένει: Αν δεν λειτουργήσει τις επομενες ώρες η ΕΡΤ με τους όρους που θέτουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά! Ακόμα και των πρόωρων εκλογών!

Πιο σκληρή στάση από το ΠΑΣΟΚ τηρεί τις τελευταίες ώρες η ΔΗΜΑΡ στο θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Με ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ τονίζει: "Η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι άμεσα εκτελεστή. Έπρεπε ήδη από χθες να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να μεταδίδονται οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακοί ιστότοποι της ΕΡΤ ΑΕ.
Έπρεπε ήδη από χθες να καταστούν ενεργές όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ. Η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής αποτελεί παράνομη ενέργεια.
Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Από κει και πέρα, με την ΕΡΤ σε λειτουργία, να προωθηθούν και να γίνουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός της ΕΡΤ."

Από την άλλη το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι:

"Ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου επιβάλλει την άμεση συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.
Όποιοι βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν σε λίγες ώρες τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτή."
newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: