ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΟΙ... ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ




ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ – ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΑΝΕΡΓΟΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ στον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ

Η ΠΕΣ/ΝΑΤ καλεί τα σωματεία, τις συνταξιουχικές ενώσεις, τις λαϊκές επιτροπές, τους συνταξιούχους, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, να σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ, για την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται στην κοινωνική ασφάλιση, αποτέλεσμα της πολιτικής του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Αυτή η πολιτική έχει λεηλατήσει τα ασφαλιστικά ταμεία με τα ελλείμματα τους πάνω από 2,5 δις ευρώ, μας έχουν ξεζουμίσει τις συντάξεις, τους μισθούς, μας φορτώνουν διαρκώς φόρους και χαράτσια, καταργούν τις ΣΣΕ, επεκτείνουν την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, με τον «νόμο και την τάξη» καταργούν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Η κοινωνική ασφάλιση αφορά το σύνολο της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, η ιατρική αγωγή, τα φάρμακα, η πρόνοια, η περίθαλψη, πρέπει να είναι εξασφαλισμένα ως καθολικό δικαίωμα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους.

Στον ΕΟΠΠΥ που έχει ενταχθεί και ο Οίκος Ναύτη, με τα 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους και τα ελλείμματα του να ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ, έχει δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση από τις ελλείψεις σε γιατρούς, φάρμακα, κοινωνικές παροχές, όταν το 70% των συνταξιούχων παίρνει την μέση σύνταξη των 542 ευρώ, όταν ο κατώτερος μισθός διαμορφώνεται στα 586 ευρώ μικτά.

Έχουν οδηγήσει τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, στις στρατιές των ανέργων. Τους θέλουν επαίτες χωρίς ΣΣΕ και ασφάλιση στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 300 – 400 ευρώ και του ΓΕΝΕ με το πρόγραμμα «Νέαρχος» για 800 και 1000 ευρώ.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι έρχεται «ανάπτυξη», που σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης και μεγαλύτερη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό που έρχεται και είναι ορατό, είναι η στάση πληρωμών, νέο τσουνάμι αντιλαϊκών μέτρων με πρόσθετες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για γιατρούς και φάρμακα, κατάργηση κοινωνικών παροχών.

Να μην λείψει κανείς από την συγκέντρωση την Τρίτη 4 Ιούνη στις 10.30 το πρωί στον Οίκο Ναύτη και στην Παναττική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 6 Ιούνη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 10 το πρωί και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Εργασίας.

Δεν σταματάμε η δράση να συνεχιστεί σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες να γίνει υπόθεση όλων των συνταξιούχων, των εργαζομένων. Δεν αγωνιζόμαστε να σώσουμε ότι μπορούμε, αλλά και να ανοίξουμε το δρόμο για την οριστική λύση του προβλήματος, για το πλήρες δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, την Πρόνοια, την πρόληψη, την ευημερία της εργατικής τάξης , των λαϊκών στρωμάτων, του πολύπαθου λαού μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.
• Διασφάλιση από την κυβέρνηση της καταβολής τους.
• Να αποδοθούν τώρα οι συντάξεις στους νέους δικαιούχους.
• Αποκατάσταση όσων χάσαμε.
• Να δοθούν φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους χωρίς προαπαιτούμενα.
• Κάτω τα χαράτσια και οι κατασχέσεις των κατοικιών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΣ/ΝΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: