ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Μα γίνονται αυτά; Γερμανικές τράπεζες βοηθούν πλούσιους Έλληνες να φοροδιαφύγουν καταγγέλλει ο Γιούνκερ! Πιθανό και τρίτο δάνειο στην Ελλάδα!



Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 4, 2013

20130604-053646.jpgΗ Ελλάδα μπορεί να πάρει και τρίτο δάνειο είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μίνι συνέντευξή του (στο Πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ), λίγα 24ωρα πριν έρθει στην χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τρίτο δάνειο; Όχι βέβαια! Το ίδιο είχε πει και ο Σόιμπλε τον Φεβρουάριο του 2012, λίγο πριν υπογράψουμε τη δανειακή σύμβαση Νο2!

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του πρώην επικεφαλής του Eurogroup, ότι η διαφθορά στην Ελλάδα καλά κρατεί, ενώ κατηγόρησε τις γερμανικές τράπεζες ότι βοηθούν τους πλούσιους Έλληνες να φοροδιαφεύγουν, ενώ τόνισε πως όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, πρέπει να παραδώσουν λίστες με τους Έλληνες καταθέτες. Ξέρει κάτι ο κ. Γιούνκερ; Μήπως και αυτά δεν τα γνωρίζει η κα. Μέρκελ και αν της τα πει κάποιος θα μείνει με το στόμα ανοιχτό;

Όσον αφορά στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο κ. Γιούνκερ είπε πως είναι «ανεύθυνο» να ξεκινήσει μια συζήτηση τώρα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν τάσσεται κατά του «κουρέματος» επί της αρχής.

Πάντως, κατά τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμη η Ελλάδα είναι η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Όπως είπε, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει σε μερικά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: