ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

«Ήλθε η ώρα» για πιο σκληρά μέτρα



«Η αποχώρηση των αριστερών του κ. Κουβέλη οδηγεί στον σχηματισμό μιας ισχυρότερης κυβέρνησης και διευκολύνει την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης της χώρας», αναφέρεται στο κύριο άρθρο του «Βήματος της Κυριακής» με τίτλο «Ήλθε η ώρα». Όπως επισημαίνεται από μία είναι η ΔΗΜΑΡ, «η προσκολλημένη στα στερεότυπα του παρελθόντος», και από την άλλη είναι οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Αντώνης Σαμαράς που «υπερέβησαν εαυτούς» πως με «τόλμη», «ωριμότητα» και «ψυχραιμία» προέταξαν «όσα μας ενώνουν – πρωτίστως την οικονομική επιβίωσή μας». Μια «οικονομική επιβίωση» που συνδέεται με νέα οικονομικά μέτρα, τα οποία θα κληθεί να πάρει το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Κυριακάτικες εφημερίδες αποθεώνουν τα «αντανακλαστικά» των δύο κυβερνητικών εταίρων, την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση επισημαίνει πως η δικομματική πλέον κυβέρνηση με τη νέα συμφωνία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συμφωνία για «κλιμάκωση της μνημονιακής πολιτικής».
«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναζητούν μια νέα προγραμματική συμφωνία και ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που θα κλιμακώσει την ακραία μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και του αυταρχισμού», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και το ΚΚΕ τονίζει πως  «Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και η νέα προγραμματική συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτούν την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, μέσα από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που είναι προ των πυλών».
 
«Το μνημονιακό δίδυμο Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, το οποίο με την πολιτική του έχει μετατρέψει την πατρίδα μας σε κοινωνικό νεκροταφείο, πιστό στη γραμμή της κ. Μέρκελ, ετοιμάζει νέα αντικοινωνική επιδρομή με μείωση των συντάξεων, χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και μαζική φοροεπιδρομή στην περιουσία των Ελλήνων», δηλώνει ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
 
Μεταξύ άλλων στο κύριο άρθρο του Βήματος της Κυριακής αναφέρεται πως «μέσα από το χάος της πολιτικής διαδικασίας αποδεικνύεται ότι η ανασυγκρότηση του πολιτικού σκηνικού, υπέρ ποτέ άλλοτε αναγκαία σήμερα, μπορεί να στηριχθεί στις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, όπως αυτές εκφράζονται στην πολιτική κονίστρα και ουχ ήττον στις ανεξάντλητες δυνάμεις της κοινωνίας που αναθεωρεί τα πολιτικά δεδομένα της».
 
Το Έθνος στο κεντρικό του άρθρο επισημαίνει ότι η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα πρέπει πρώτον να ρυθμίσει «το ταχύτερο δυνατόν τις μνημονιακές εκκρεμότητες» και δεύτερον «να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μέτρα και πολιτικές που θα καταδεικνύουν ότι κάτι αλλάζει στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα του τόπου». 
 
«Ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν πραγματικά μεγάλες υπηρεσίες στον λαό και τον τόπο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αντιλαμβάνονται και ότι αυτό θα είναι το αποκλειστικό κίνητρο της προσπάθειάς τους», καταλήγει το άρθρο.
 
Ανακουφισμένη από τις εξελίξεις και την αποφυγή εκλογών και η Καθημερινή της Κυριακής, στην οποία αναφέρεται ότι «μόνο παρανοϊκά ή φανατισμένα μυαλά θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι από μια νέα αναμέτρηση θα προέκυπτε μια λειτουργική, βιώσιμη κυβέρνηση».
 
«Και βεβαίως, στην ομάδα αυτή ανήκουν οι ένθερμοι οπαδοί του λόμπι της δραχμής, που θεωρούν ότι τους συμφέρει η κατάρρευση της χώρας. Η πλειονότητα των λογικών και σκληρά εργαζόμενων ή δοκιμαζόμενων Ελλήνων ξέρει ότι η λύση δεν είναι οι εκλογές, αλλά να βρεθούν ικανοί και έντιμοι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με την πολιτική και τη διαχείριση της χώρας», καταλήγει.


http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: