ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Στουρνάρας, ο ...διεθνής καραγκιόζης!



Δεύτερο «άδειασμα» στον Στουρνάρα! Αυτή τη φορά απ το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο διαψεύδει την δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι η χώρα μας θα μπορούσε να βγει στις αγορές το 2014!
Mετά τις δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις του ΟΟΑΣΑ για το 2014 και την ύφεση που αυτές συνεπάγονται σήμερα και το IIF έρχεται να διαψεύσει τις αισιόδοξες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για έξοδο της χώρας μας στις αγορές σε ένα χρόνο από σήμερα.

Συγκεκριμένα το...
Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο στέλνει σαφές μήνυμα ότι δεν πρέπει να βιάζεται η Αθήνα να βγει στις αγορές, τουλάχιστον όχι πριν επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που να επιβεβαιώνουν την έξοδο από την κρίση.

Είναι ο δεύτερος οργανισμός που διαψεύδει τον υπουργό μέσα σε λίγες ημέρες. Μάλλον έτσι εξηγούνται και οι νέες πιο συγκρατημένες δηλώσεις του κ. Στουρνάρα στο Reuters για το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου το 2014. «Δεν ανακοίνωσα, είπαμε ότι το σκεφτόμαστε. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα»σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Από την πλευρά του το IIF, που εκπροσωπεί επί της ουσίας τους αγοραστές ομολόγων, σπεύδει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, καθώς όπως αναφέρει σε ειδική μακροσκελή έκθεση για την Ελλάδα, «σημαντικά ποσά δανεισμού με υψηλότερο κόστος θα μπορούσαν πιθανώς να επηρεάσουν αρνητικά τις επίσημες προβλέψεις βιωσιμότητας του χρέους.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: