ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ "Στο Νέο Σύνταγμα θέλω να συμμετέχω κι εγώ!"




Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 (10πμ - 8.30μμ), αμφιθέατρο «Αθήνα 9.84» Τεχνόπολη-Γκάζι

«Μα δεν φταίει το Σύνταγμα· φταίει η πολιτική που εφαρμόζεται... Κι ύστερα, έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, αν είναι ν’ αλλάξει το Σύνταγμα, μάλλον προς το χειρότερο θα αλλάξει.» Αυτές είναι ενδεικτικά δύο αντιρρήσεις που πολύ συχνά προβάλλονται απέναντι στην ανάγκη για ριζική συνταγματική αλλαγή. Σε αυτές τις σκέψεις θα επιχειρηθεί να δοθούν απαντήσεις το Σάββατο 8 Ιουνίου στην ημερίδα με...
τον τίτλο «Στο Νέο Σύνταγμα θέλω να συμμετέχω κι εγώ!» που οργανώνει η «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή».

Η Πρωτοβουλία επιδιώκει ταυτόχρονα να δείξει ότι υπάρχει τρόπος –για πρώτη φορά στην πολιτική μας ιστορία– το Σύνταγμα να είναι δημιούργημα του λαού, να προκύψει με την ευρεία συμμετοχή των πολιτών. Είναι ο μόνος τρόπος για την πραγματική αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Μέλη της Πρωτοβουλίας και το κοινό συνομιλούν με συνταγματολόγους (Γ. Κατρούγκαλο, Α. Δημητρόπουλο, Ηλ. Νικολόπουλο), δημοσιογράφους και αρθρογράφους (Στ. Κούλογλου, Κ. Λαβίθη, Στ. Λυγερό, Ν. Ξυδάκη, Β. Σιούτη), τoν Ισπανό ελληνιστή Pedro Olalla, τον R. Pabst της κίνησης International Democracy, τη Μαρία Κανελλοπούλου από το Save Greek Water, τον Αλ. Φραντζή της ομάδας αντίστασης πλ. Συντάγματος, τον συγγραφέα Γ. Λιερό, και άλλους, νομικούς, πολιτικούς ακτιβιστές και ενεργούς πολίτες.



. Στο www.neosyntagma.net ευρίσκεται το αναλυτικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: