ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Φρεγάτα και πυραυλάκατος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εντός Ε.Χ.Υ



Μέχρι την Τζιά έφθασαν δύο τουρκικά πολεμικά πλοία 
f
Για πρώτη φορά δύο τουρκικά πολεμικά πλοία βρέθηκαν ταυτόχρονα εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων σε μία ακόμη προκλητική ενέργεια της γείτονος.

Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο μετά τη δεύτερη, αναβαθμισμένη προκλητική ενέργεια της Άγκυρας  σε διάστημα μιας εβδομάδας. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η πυραυλάκατος ZIPKIN (P-336) τύπου Kılıç ΙΙ και η φρεγάτα YILDIRIM (F-243) τύπου ΜΕΚΟ-200ΤΝ του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, προερχόμενες από Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο, εισήλθαν σήμερα (Σάββατο 1.6.13, 09:40 και 13:15 αντίστοιχα) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα Ανατολικά της Ν. Αμοργού. 

Στη συνέχεια κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, Νότια Σύρου, με Βόρειο-Δυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα (ΕΧΥ) μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικά πλοία καθ’ όλη την διάρκεια του πλου τους. Σημειώνεται πως και τα δύο πολεμικά πλοία συμμετέχουν στην ναυτική άσκηση DENİZKURDU-13 που βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 3 Ιουνίου. Η τουρκική προκλητική ενέργεια έρχεται σε συνέχεια του πλου της πυραυλακάτου στις 26η Μαΐου, με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο να ισχυρίζεται ότι ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block52+ που απογειώθηκε από τη Σούδα προχώρησε σε «παρενόχλησή» της με τέσσερις διελεύσεις σε χαμηλό ύψος. 
Οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν προγραμματίσει για το διάστημα 3 έως 7 Ιουνίου τη διεξαγωγή της διακλαδικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ-2013 της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία θα εκτελεσθεί σε συνδυασμό με την ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακας ΚΑΤΑΙΓΙΣ του Πολεμικού Ναυτικού. Η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2013 προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Αιγαίου με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών, ναυτικών δυνάμεων και μονάδων του Ελληνικού Στρατού.

Strategy Reports 
Μέχρι την Τζιά έφθασαν δύο τουρκικά πολεμικά πλοία
Μέχρι την Τζιά έφθασαν δύο τουρκικά πολεμικά πλοία

Δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, η πυραυλάκατος «ZIPKIN» και η φρεγάτα «YILDIRIM», προερχόμενα από Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο, εισήλθαν στα εθνικά χωρικά ύδατα, στις 9.40 και στις 13.15 αντίστοιχα, ανατολικά της Αμοργού.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στη συνέχεια τα δύο τουρκικά πλοία κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, νότια της Σύρου, με βορειοδυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. 'Ανδρου (Στενό Καφηρέα).
Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν τα εν λόγω πολεμικά πλοία καθ' όλη την διάρκεια του πλου τους.
Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Μαιου μία τουρκική πυραυλάκατος είχε παραβιάσει τα εθνικά χωρικά ύδατα στις Κυκλάδες προκειμένου να φτάσει στον προορισμό της.
Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο του ΥΠΕΘΑ αναφέρεται: «Τα τουρκικά πολεμικά πλοία, ΤΠΚ «ZIPKIN» και Φ/Γ «YILDIRIM», προερχόμενα από Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο, εισήλθαν την 1η Ιουνίου (09:40 και 13:15 αντίστοιχα) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα Ανατολικά της Ν. Αμοργού. Στη συνέχεια κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, Νότια Σύρου, με Βόρειο-Δυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα).
Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικά πλοία καθ' όλη την διάρκεια του πλου τους».

ΤΑ ΝΕΑ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: