ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η επένδυση της Defkalion Green Technologies






Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της επένδυσης-μαμούθ, της εταιρίας Defkalion Green Technologies στην Ξάνθη, για την παραγωγή ενέργειας από τη σύντηξη υδρογόνου-νικελίου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. ...
Ξεκινά η επένδυση της Defkalion Green Technologies
Ο Πρόεδρος της εταιρίας Αλέκος Ξανθούλης ανέφερε αρχικά πως « Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια που ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε. Πράγματι την πρώτη φορά που είδαμε αυτή τη συσκευή που παράγει ενέργεια από το «τίποτα» πιστέψαμε απόλυτα τον καθηγητή Ρόσι. Υπήρξε αμφισβήτηση και πολλοί έλεγχοι από διεθνείς οργανισμούς, όμως υπάρχει πλέον ως βιομηχανικό πρότυπο και μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε» είπε. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η προσπάθεια έχει ένα εθνικό χαρακτήρα κάνοντας λόγο για «ένα φως που θα βγει και θέλουμε να είναι δικό μας και όχι του ΔΝΤ. 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Defkalion, η βιομηχανική παραγωγή ξεκινά από την Ξάνθη με το πρώτο εργοστάσιο μέχρι το Φθινόπωρο, όπου θα κατακευάζεται ο πυρήνας- αντιδραστήρας της συσκευής (το «μυστικό»). Ένα νέο εργοστάσιο θα λειτουργήσει μέσα στην επόμενη χρονιά πάλι στην Ξάνθη, όπου θα κατασκευάζονται πλήρεις συσκευές e-cat, ενώ το τρίτο εργοστάσιο μονάδα θα λειτουργήσει το 2013 και πάλι στην Ξάνθη και θα ασχοληθεί με την παραγωγή βιομηχανικών μονάδων. Το συνολικό κόστος επενδύσεων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Εννέα Έλληνες της διασποράς –που συνθέτουν την Defkalion Global- χρηματοδοτούν την επένδυση εκτός του Α. Ξανθούλη. Δεν υπάρχει δανεισμός ή άλλη χρηματοδότηση και επισημάνθηκε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει κανένα αίτημα για επιχορήγηση καθώς η επένδυση καλύπτεται μόνο από ίδια κεφάλαια.

ΣΗΜ.. η επενδυση αυτη τη στιγμη βρισκεται σε ερευνητικο σταδιο.... αναμενουμε τα θετικα  αποτελεσματα...

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Παρακαλώ να ελέγξετε τις ημερομηνίες για να μην υπάρχει παραπλάνηση και παραπληροφόριση ( ακούσια ή εκούσια )