Ο κ. Φράγκος, δεν υπηρέτησε ως υπουργός αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα;
Τώρα γιατί λυπάται;;;;
Πόπη Σουφλή
"Η κυβέρνηση και ο Α.Σαμαράς ευθύνονται για την κατρακύλα στο Χρηματιστήριο με τις πομφόλυγες περί εξόδου από το Μνημόνιο" μεταδίδει το πρακτορείο Reuters σε ανταπόκρισή του "ποτίζοντας φαρμάκι" την κυβέρνηση που εδώ και δύο ημέρες αναζητά στην αντιπολίτευση, την αιτία της κατρακύλας του Χρηματιστηρίου.
Οι εξαγγελίες περί εξόδου από το Μνημόνιο και απαγκίστρωση από τη βοήθεια του ΔΝΤ γύρισαν μπούμερανγκ για το Μαξίμου και οι αγορές πως "ξυλοφόρτωσαν" τον Α.Σαμαρά που επιμένει να μιλά για άμεση έξοδο από το Μνημόνιο ξεχνώντας τι έχει υπογράψει ο ίδιος και τι έχει εκχωρήσει το κόμμα του σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Μια εξέλιξη ωστόσο που ίσως να φέρνει τις εκλογές εγγύτερα από ότι περίμενε και ο μεγαλύτερος αντίπαλος της κυβέρνησης: Δεν αντέχει η κυβέρνηση μετά το στραπάτσο των ημερών.
Δεν μπορεί να επιβιώσει μέσα σε ένα περιβάλλον που από την μια είναι αποπνικτικό για τους πολίτες της χώρας ή τουλάχιστον την μεγάλη πλειοψηφία τους (υπάρχει κι ένα 20% που ακόμα ζουν ικανοποιητικά) και από την άλλη του επιβάλλεται νέο Μνημόνιο.
Το πρακτορείο Reuters το οποίο, επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ αναφέρει ότι "η Αθήνα αλλάζει την άποψή της για την εγκατάλειψη της οικονομικής βοήθειας το επόμενο έτος και ενδέχεται να ζητήσει πιστωτική γραμμή για την αντικατάσταση των κεφαλαίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με αντάλλαγμα την λήψη νέων μέτρων"!
Στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως αναφορά για την «άμεση» και «συντεταγμένη» έξοδο από το Μνημόνιο την οποία διακήρυσσαν τις τελευταίες ημέρες πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος, γεγονός που αν μη τι άλλο δημιουργεί ερωτήματα.
Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι μετά το "ξύλο" που έπεσε (απόρροια σε μεγάλο βαθμό της κρίσης στην ευρωζώνη, πάντας) η κυβέρνηση αποχαιρετά την πολιτική των "ανεμόμυλων" και την δήθεν έξοδο από το Μνημόνιο, ενώ, οι επόμενες κινήσεις δύσκολα θα γίνουν με... «λεονταρισμούς» και επιθετική ρητορική.
Είναι δυνατόν να επιβληθούν νέα μέτρα; Τρελό ακούγεται. Οχι για νέα μέτρα, αλλά και για παραμονή των υφιστάμενων η πίεση είναι ασφυκτική. Ο κοινωνικός κορμός έχει διαλυθεί και θα έχουμε εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει προς ποια κατεύθυνση θα είναι αυτές οι εξελίξεις.
Π.χ. η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις - ειδικά τώρα που αποχωρεί ο Δ.Αβραμόπουλος που είχε το τρόπο του να καταπραΰνει τις εντάσεις και τα αγριεμένα πνεύματα - είναι εκρηκτική και δεν προοινωνίζει τίποτα το θετικό.
Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει μόνο το 50% αυτών που τους οφείλει βάσει της απόφασης του ΣτΕ, έχει δημιουργήσει εξαιρετικά δυσμενές κλίμα και ειδικά οι νέοι αξιωματικοί, μέχρι το βαθμό του λοχαγού, οι οποίοι έχουν νιώσει στο πετσί τους το Μνημόνιο και την απαξίωση αμέσας μόλις αποφοίτησαν από την Ευελπίδων, δεν βλέπουν τα πράγματα με το "ψύχραιμο" και υπολογιστικό βλέμμα των αρχαιόερων συναδέλφων τους...
O πρώην Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος, αποδέκτης της αγανάκτησης πολλών αξιωματικών, όλων των βαθμών, μιλώντας σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά στράφηκε τόσο βίαια κατά της κυβέρνησης κι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου:«Ανησυχώ για την κατάντια στην χώρα, για την εφαρμοζόμενη πολιτική και για το γεγονός πως δεν μπορούν οι ταγοί να φέρουν το χαμόγελο στο πρόσωπο του Έλληνα".
Θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο με άμεσες εκλογές ο Α.Σαμαράς και θα επιχειρήσει να "φορτώσει" στον ΣΥΡΙΖΑ την αναταραχή και την εκ νέου, οικονομική κατάρρευση; ; Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία της 9ης Νοεμβρίου για εκλογές είναι ανοικτή.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση κι επειδή ο Α.Σαμαράς δεν είναι Γ.Παπανδρέου για να συναινέσει σε μία αναίμακτη έξοδο με απλή παραίτησή του (όχι ότι θα έλυνε κάποιο ουισαστικό πρόβλημα), έχουμε να δούμε πολλά μέχρι την διενέργεια των εθνικών εκλογών...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου