ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΝΤΡΟΠΗ: ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ – ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014



   ΘΛΙΒΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ – ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ – ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΕΞΑΡΧΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)


makeleio236


«Για «ακέφαλο Πατριαρχείο» με τις ανώτατες εντολές του Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου Γ’, να αμφισβητούνται και να αγνοούνται πλήρως ακόμα και από τους κατώτερούς του στην ιεραρχία»… κάνουν λόγο πιστοί που βρέθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά σε ένα απίστευτο όπως καταγγέλλουν περιστατικό με «πρωταγωνιστές» έναν Πατέρα από τα Ιεροσόλυμα, τον Γέροντα Δοσίθεο και τον έξαρχο στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, τον Αρχιμανδρίτη Δαμιανό...



makeleio238

Σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και βίντεο που εξασφάλισε αποκλειστικά το makeleio.gr, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή όταν ο Γέροντας Δοσίθεος ερχόμενος στην Αθήνα όπως μας είπε, με σκοπό να φοιτήσει για τα επόμενα 4 χρόνια στην Θεολογική Σχολή Αθηνών, εκδιώχθηκε «κλοτσηδόν» από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου που βρίσκεται στην Πλάκα, στο οποίο υποτίθεται ότι θα λάμβανε ένα δωμάτιο,  με εντολή της Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σπουδές του.

Από την περασμένη Κυριακή ωστόσο, ο Γέροντας Δοσίθεος ο οποίος ζει εδώ και 15 χρόνια στα Ιεροσόλυμα, αντί να μένει στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου όπως θα έπρεπε, διανυκτερεύει από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, πληρώνοντας φυσικά και όλα τα έξοδα διαμονής του. 

Και αυτό γιατί όταν έφτασε την περασμένη Κυριακή από τα Ιεροσόλυμα, «ο έξαρχος του απαγόρευσε την είσοδο», όπως μας είπε ο ίδιος ο Γέροντας,  «αψηφώντας παντελώς όλες τις εντολές του Πατριάρχη Ιεροσολύμων».

makeleio237


Το makeleio.gr τον συνάντησε έξω από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου με τις βαλίτσες του στο χέρι σε μια δεύτερη προσπάθειά του να διαμείνει εκεί. 

Στο πλευρό του αυτή τη φορά βρέθηκαν και κάποιοι πιστοί οι οποίοι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια  να εξελίσσονται στον Οίκο του Θεού στιγμές απείρου κάλους. 

Όπως κατήγγειλαν οι πιστοί στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, όταν ο Γέροντας Δοσίθεος ζήτησε να μπει στο Μετόχι, «δύο φουσκωτοί του έξαρχου Αρχιμανδρίτη Δομίνικου πέταξαν τον ίδιο αλλά και τους πιστούς που είχαν μαζευτεί εκεί, έξω από αυτό με τον χειρότερο τρόπο»!

makeleio235
Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ εξασφάλισε ένα ερασιτεχνικό βίντεο από την στιγμή που οι πιστοί έρχονται σε αντιπαράθεση με τους «φουσκωτούς». 

Ακολουθεί η συνέντευξη του Γέροντα Δοσίθεου ο οποίος αδυνατεί να καταλάβει τους λόγους που η πόρτα παραμένει κλειστή, καθώς και της κυρίας Έλενας Γεωργούλη (πιστής) που βρέθηκε το πρωί στο Μετόχι με σκοπό να πάρει την ευχή του Γέροντα.









makeleio231makeleio232makeleio234

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων – Μετόχι Παναγίου Τάφου – Η ιστορία


Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι μεσαιωνική εκκλησία στην Αττική.

 Η ονομασία Κολοκυνθοί σχετίζεται με τον Δημήτριο Κολοκύνθη, Αθηναίο ιερέα του 17ου αιώνα που έκτισε μοναστήρι. Βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης. 

Σήμερα υπάγεται στο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ και είναι μετόχι του Παναγίου Τάφου. 
Κτίστηκε γύρω στα 1600. 

Πρόκειται για μονόκλιτο κτίριο βασιλικού ρυθμού με κυλινδρικό τρούλο που διαμορφώθηκε αποκλειστικά στην Αθήνα κατά την διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής, επηρεασμένη από τα Οθωμανικά δημόσια κτίρια. 

Είναι κτισμένος πάνω στους τάφους της οικογένειας Παλαιολόγου. 

Στον ναό αυτό φτάνει πρώτο στην Ελλάδα το Άγιο Φως της Ανάστασης από την Ιερουσαλήμ.

 Μια μέρα πριν γίνεται μεγαλοπρεπής επιτάφιος στους δρόμους της περιοχής.


Ρεπορτάζ Μ.Κ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: