ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η Πρόσκληση Πούτιν στον πρόεδρο Αναστασιάδη ηχηρό «ράπισμα» στην Άγκυρα



ΕΚΤΑΚΤΟ


prosklisi-poutin-ston-proedro-anastasiadi-gia-episkepsi-sti-moscha

Γράφουμε και τονίζουμε στο Pentapostagma.gr, για τον ενεργό ρόλο που έχει ήδη αναλάβει η ρωσική ομοσπονδία, στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και των υδρογονανθράκων.  Στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, μπορεί η Κύπρος να αποτελεί μια μικρή κουκίδα , αλλά είναι σε τέτοιο σημείο που κανένας μα κανένας δεν μπορεί να την αγνοήσει. 

Άλλωστε το μαρτυρά και η μακρόχρονη ιστορία του Νησιού. Έτσι και η Ρωσία η οποία έχει κάνει σαφείς  τις προθέσεις της, από καιρό με δηλώσεις αλλά και πράξεις.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει 
προσκαλέσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα. Την πρόσκληση διαβίβασε σήμερα ο πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία, Stanislav Osadchiy, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο του πρόεδρου της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού τύπου,  η Μόσχα θέλει αυτή η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, για αυτό και έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες.
Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας επίσκεψης του προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία θα γίνει τις επόμενες ημέρες μέσω της διπλωματικής οδού.

Μετά τη συνάντηση και ερωτηθείς πως αντιμετωπίζει η Ρωσία την ένταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Osadchiy είπε ότι με τον πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν διάφορα θέματα, καθώς και τα συμβάντα σε αυτή την περιοχή και γενικά τις διμερείς σχέσεις. Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντησή τους ήταν η κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μεσόγειο, καταλήγει το κυπριακό δημοσίευμα.

Οι ρώσοι από την φύση τους δεν λένε πολλά, αλλά όταν έχουν αποφασίσει να πράξουν , το πράττουν χωρίς καμία περιστροφή. Έχουμε γράψει στο  Pentapostagma.gr, ότι σύμφωνα με την νέα ρωσική πολιτική η Κύπρος «συμπεριλαμβάνεται» στα γεωστρατηγικά σχέδια του Κρεμλίνου στην ανατολική Μεσόγειο.

Τα σχεδιαζόμενα οικονομικά και ενεργειακά σχέδια για την ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια και πρόκειται να σηματοδοτήσουν την  αλλαγή του status quo, σε ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Από την πιθανή δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους μέχρι την παράκαμψη του Σουέζ, θα αλλάξει  ο χάρτης της ευρύτερης περιοχής με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η Αίγυπτος, η Κύπρος,  το Ισραήλ, βρίσκονται στο μέσον αυτού του οικονομικού  και ενεργειακού «κυκλώνα». 

 Η πρόσκληση του Κύπριου Πρόεδρου στην Μόσχα αποτελεί ένα ηχηρό «ράπισμα» στην Άγκυρα, η οποία με τις έως τώρα πράξεις της, επιτάχυνε ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες και τους μηχανισμούς, οι οποίοι είναι εναντίον της. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: