ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ! Βασάνιζαν ΓΑΤΑΚΙΑ για να κάνουν... φιγούρα στο Facebook! (PHOTOS)




Η Ελληνική Αστυνομία, έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να παρέμβει άμεσα, να βουτήξει αυτά τα κωλόπαιδα και να συλλάβει και τους γονείς τους, και να τους παραπέμψει σε δίκη.

Τα μεν κωλόπαιδα (πήγαιναν και σε ... εκκλησιαστικό σχολείο... προφανώς όλη η ψυχική ανωμαλία μαζεμένη και κρυμμένη πίσω απο το "εκκλησιαστικό") .. να βρίσκονται κάτω απο συνεχή ψυχιατρική παρακολούθηση και να αποπεμφθούν δια παντός απ' όλα τα σχολεία της Ελλάδας, οι δε γονείς, ως ακατάλληλολι να αναθρέψουν τα παιδιά τους με σωστά μηνύματα, να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Η ανοχή της πολιτείας, έχει μετατρέψει αυτόν τον λαό σε παράφρονες. (η χαρά των σιωνιστών)!

Πόπη Σουφλή

Μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών κακοποιούν γατάκι και το διασκεδάζουν

Το βίντεο που ανέβασε σήμερα στο facebook μαθητής του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών στο οποίο απεικονίζονται δύο ανήλικοι να ταλαιπωρούν αφάνταστα ένα γατάκι τραβώντας το από την ουρά και κάνοντας το να στριφογυρίζει στον αέρα επανειλημμένα είναι ατράνταχτη απόδειξη ότι η κακοποίηση των ζώων δεν είναι θέμα, φυλής, ηλικίας, καταγωγής, εθνικότητας, χρώματος ή φύλου. Είναι όμως θέμα παιδείας που αυτά τα παιδιά δεν πήραν ούτε από το σπίτι τους ούτε από την κοινωνία ή το σχολείο.
Τα στοιχεία του προφίλ με το όνομα Μιχάλης Μενγκλεμπέης έχουν ήδη σταλεί και από το www.zoosos.gr στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αναμένουμε να δούμε αν τα αντανακλαστικά της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα είναι το ίδιο γρήγορα και αυτή τη φορά που οι δράστες δεν είναι τσιγγάνοι....
Το βίντεο έχει τον τίτλο «Εν ώρα βαρεμάρας χαχαχαχα χααχαχ» και σε αυτό φαίνονται δύο νεαρά αγόρια μέσα σε μια αποθήκη. Σε μια κούτα που υπάρχει κοντά τους βρίσκεται μια γάτα με τα μικρά της. 
 Από εκεί οι μαθητές παίρνουν το ξανθό γατί, το οποίο περιστρέφουν διαρκώς, το κουνάνε αναγκάζοντας το να κάνει σβούρες ενώ του κρατάνε τα πόδια, το τραβάνε από την ουρά για να το ανεβάσουν από έδαφος στον πάγκο εργασίας.
Ο ένας τραβάει το γατάκι από την ουρά για να το ανεβάσει στον πάγκο.
Εκείνος που τραβάει το βίντεο φωνάζει στους πρωταγωνιστές: «Τολμάς να το πάρεις από την ουρά» ή λέει «κάντο μια κωλοτούμπα, μια τούμπα» ενώ όλοι γελάνε όταν το κάνουν να «χορέψει ζεϊμπέκικο». Στο τέλος ένας από τους δύο νεαρός θέλει να το πετάξει από ψηλά στην κούτα εκεί που βρίσκονται και τα υπόλοιπα. Όμως εκείνος που βιντεοσκοπεί του φωνάζει «όχι ρε βλάκα θηλάζει η άλλη μέσα».
Περιστρέφουν διαρκώς το ζώο πετώντας στον αέρα καθώς ο ένα το κρατάει από τα πόδια.
Φυσικά και δεν πρόκειται από τις χειρότερες περιπτώσεις κακοποίησης ζώου από ανήλικους σε σχέση με ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να την αποδεχτούμε ή να κάνουμε ότι δεν συνέβη.
Τι ορίζει ο Ποινικός Κώδικας για τους ανήλικους δράστες που κακοποιούν ζώα
Πολύ συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα φέρνουμε στη δημοσιότητα εγκλήματα εις βάρος των ζώων που διαπράχθηκαν από παιδιά. Για να λυθούν οι απορίες των αναγνωστών μας οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων γενικώς – σύμφωνα με τη νομοθεσία που βρίσκεται σε ισχύ – είναι αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Οι δράστες μπορεί να μην φτάσουν καν στο δικαστήριο αν ο αρμόδιος εισαγγελέας μπορεί να εξακριβώσει την ηλικία του κατηγορούμενου.
Μάλιστα το αν θα ασκήσει δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στους γονείς ή τους κηδεμόνες του ανήλικου δράστη κρίνεται κατά περίπτωση από τον εισαγγελέα.
Ο ποινικός κώδικας στο άρθρο 121 αναφέρει ότι: «ανήλικοι νοούνται αυτοί που, κατά το χρόνο τέλεσης της πράξης, έχουν ηλικία μεταξύ του όγδοου και του δέκατου όγδοου έτους της ηλικίας τους συμπληρωμένων».
Στο άρθρο 126 του ποινικού κώδικα ξεκαθαρίζεται ότι «1. Η αξιόποινη πράξη που τελέστηκε από ανήλικο οκτώ έως δεκατριών ετών δεν καταλογίζεται σε αυτόν.
2. Σε ανήλικο που τέλεσε αξιόποινη πράξη χωρίς να έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του επιβάλλονται μόνο αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα.
3. Σε ανήλικο που τέλεσε αξιόποινη πράξη και έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του επιβάλλονται αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα, εκτός αν κρίνεται αναγκαίο να επιβληθεί ποινικός σωφρονισμός κατά το επόμενο άρθρο».
Σε οποιοδήποτε στάδιο της ποινικής διαδικασίας διαπιστωθεί ότι ο ανήλικος δράστης είναι ηλικίας από 8 έως 13 ετών τότε παύει η ποινική δίωξη του.
Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012
Ο νόμος «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» στο άρθρο 16, που αναφέρεται στην κακοποίηση των ζώων, τονίζει ξεκάθαρα ότι:
β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. 
Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

zoosos.gr 


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: