ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Κομπάνι: Το Ισλαμικό Κράτος έκοψε κεφάλια, ξερίζωσε γλώσσες, έβγαλε μάτια!


Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014




Κομπάνι: Το Ισλαμικό Κράτος έκοψε κεφάλια, ξερίζωσε γλώσσες, έβγαλε μάτια!
Ο δεκατριάχρονος Ντιλιάρ, πρόσφυγας από την Κομπάνι, δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την εικόνα του ξαδέλφου να αποκεφαλίζεται από τους τζιχαντιστές, γράφει σε ρεπορτάζ του στη Daily Mail ο δημοσιογράφος Σαμ Γκρίνχιλ.

Τα δύο αγόρια προσπαθώντας να ξεφύγουν από την Κομπάνι, την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στη γειτονιά τους, βρήκαν το δρόμο τους κλειστό από τζιχαντιστές.

Ο Ντιλιάρ κατάφερε να ξεγλιστρήσει αλλά ο ξάδελφός του ο Μοχάμεντ, 20 ετών, έπεσε στα χέρια τους και το τελευταίο που θυμάται το παιδί είναι την κραυγή του καθώς οι μανιακοί τζιχαντιστές με ένα μαχαίρι του έκοβαν το κεφάλι.

«Τον έριξαν στο έδαφος, του τράβηξαν το κεφάλι και
του το έκοψαν φωνάζοντας Αλλάχ Ακμπάρ», είπε το παιδί στον Βρετανό δημοσιογράφο. «Βλέπω τη σκηνή κάθε βράδυ στα όνειρά μου και το πρωί που ξυπνάω τα θυμάμαι όλα».

Σύμφωνα με όσους κατάφεραν να ξεφύγουν από την Κομπάνι, η βαρβαρότητα των τζιχαντιστών είναι ακόμα πιο άγρια από όσο μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Ακέφαλα πτώματα κείτονται παντού στους δρόμους της πολιορκημένης από το Ισλαμικό Κράτος πόλης. Τα κεφάλια είναι πάνω σε παλούκια και τους έχουν βγάλει τα μάτια.

Πρόσφυγες που κατέφυγαν στην πόλη Σουρούκ, στην Τουρκία, λένε ότι έγιναν μάρτυρες εγκλημάτων που ακόμα και οι ίδιοι δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι όντως συνέβησαν.

Ο 38χρονος Αμίν Φατζάρ (Amin Fajar), πατέρας τεσσάρων παιδιών, είπε στη Daily Mail: 
«Είδα δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, αποκεφαλισμένα πτώματα. Σε μερικούς είχαν κόψει χέρια και πόδια. Είδα πρόσωπα που τους είχαν βγάλει τα μάτια και τους είχαν κόψει τις γλώσσες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτές τις εικόνες για την υπόλοιπη ζωή μου. Έβαλαν τα κεφάλια πάνω σε παλούκια, για να μας τρομάξουν».

Ο Φατζάρ και η οικογένειά του έφυγαν τρέχοντας για να σώσουν τις ζωές τους. «Τα παιδιά είδαν τους αποκεφαλισμένους ανθρώπους. Τους είδαν», λέει.

Ο Άχμεντ Μπακί (Ahmed Bakki), αγρότης από ένα χωριό κοντά στην Κομπάνι, είπε ότι ο ξάδελφός του, ένα 48χρονος πατέρας επτά παιδιών, αποφάσισε να μείνει πίσω ενώ η υπόλοιπη οικογένεια έφυγε. «Του τηλεφωνήσαμε στο κινητό του και απάντησε κάποιος από το Ισλαμικό Κράτος. Μας είπε ότι του έκοψαν το κεφάλι και το στέλνουν στην Τζαραμπλούς».

Ο ίδιος μάρτυρας πρόσθεσε: «Ένας καθηγητής αγγλικών στο χωριό μας προσπάθησε να τους λογικεύσει, αλλά τον αποκάλεσαν “άπιστο”. Τον έδεσαν σε ένα αυτοκίνητο και τον έσυραν μακριά. Αργότερα τον αποκεφάλισαν, όπως μάθαμε».

Ο Μπακί συνέχισε τις φοβερές μαρτυρίες: «Αποκεφάλισαν τον γείτονά μου γιατί λέει έδινε λαχανικά στους άπιστους. Του έκαψαν τη φάρμα, τα κατέστρεψαν όλα». Οι πιο αιμοσταγείς τζιχαντιστές φαίνεται πως είναι όσοι προέρχονται από την Ευρώπη. «Είναι Τσετσένοι, είναι Άγγλοι, είναι από όλη την Ευρώπη. Τους καταλαβαίνουμε από τις προφορές τους».

 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: