ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τι θα γίνει με τις Τράπεζες 29 Μαρτίου με 1 Απριλίου ?



 Σοκ προκαλεί το άκουσμα της είδησης που θέλει τις κυπριακές τράπεζες κλειστές ως την Πέμπτη, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν θα ανοίξουν καν μέσα στην βδομάδα! Η αμηχανία (αλλά και οι πιέσεις που δέχεται) της κυπριακής κυβέρνησης ανατανακλάται σ΄αυτή την απόφαση.
 Την ίδια ώρα έρχεται να προστεθεί και το ότι 
δεν θα λειτουργούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, λόγω του Bank Holiday! Από 29 Μαρτίου μέχρι 1 Απριλίου ! 
 Μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες που διατηρούν τους εταιρικούς λογαριασμούς τους στις κυπριακές τράπεζες αρνούνται να συμμετάσχουν στο κούρεμα και πιέζουν με κάθε τρόπο να εξαιρεθούν. Το ίδιο και οι Ρώσοι αλλά και οι ξένοι ολιγάρχες ανάμεσά τους, Γερμανοί, Άγγλοι, Αμερινκανοί, Ισραηλινοί, Βρετανοί και φυσικά οι Ρώσοι.  Οι πιέσεις φτάνουν στα όρια του εκβιασμού με αποδέκτη το γραφείο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου αλλά και τους προθαλάμους των γραφείων του Αναστασιάδη και του Σαρρρή.
 Μάλιστα κάποιοι από τους επιχειρηματίες απειλούν να ανατινάξουν την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Τα πράγματα στην Κύπρο είναι πολύ ρευστά και είναι πολύ πιθανό η κυπριακή κυβέρνηση να μην μπορέσει τελικά να εισπράξει το ποσό που επιδιώκει από το κούρεμα των καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ και να πέσει σαν ακρίδα στις καταθέσεις των ανυπεράσπιστων και "ανώνυμων" πολιτών που είναι κάτω από τις 100.000 για να συγκεντρωθεί το ποσ

Δεν υπάρχουν σχόλια: