ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Πάτρα: Δύο χρόνια φυλακή και 4.000 ευρώ πρόστιμο για τον 75χρονο που έσερνε το σκυλί με το μηχανάκι του





 Πάτρα: Δύο χρόνια φυλακή και 4.000 ευρώ πρόστιμο για τον 75χρονο που έσερνε το σκυλί με το μηχανάκι του    Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό

Δύο  χρόνια φυλάκιση και 4000 ευρώ πρόστιμο ήταν η ποινή που εισέπραξε από το δικαστήριο ο 75χρονος  που έσερνε μια σκυλίτσα πίσω απο το μηχανάκι του στα Ροίτικα της Πάτρας. Ο 75χρονος επικαλέστηκε λόγους υγείας και δεν προσήλθε στο δικαστήριο όπου  το νεκπροσώπησε συγγενικό του πρόσωπο. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό  ενώ χαρακτήρισε την συμπεριφορά του κατώτερη της μέσης "ανθρώπινης συμπεριφοράς". Η ποινή είναι εφέσιμη.
Η υπόθεση είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον φιλοζωικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα ενώ πολλοί φιλόζωοι συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Πάτρας για να διαμαρτυρηθούν.
Όπως είχε γράφει το thebest.gr το πρωί της 24ης Μαρτίου  στα Ροϊτικα Πατρών ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να έχει δεμένη από το μηχανάκι του μια σκυλίτσα με ένα κοντό σχοινί και να τη σέρνει στο δρόμο. Το άτυχο σκυλάκι ήταν προφανώς πανικοβλημένο και προσπαθούσε μάταια να αντισταθεί. Από την σφιχτή θηλιά έβγαζε αφρούς από το στόμα ενώ η κοιλίτσα του και τα ποδαράκια του σέρνονταν στην άσφαλτο.
Πίσω από την σκυλίτσα και μέσα στη μέση του δρόμου έτρεχε το κουτάβι της κι άλλο ένα αδέσποτο της περιοχής. Ο ατάραχος οδηγός κλείστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο όπου ο οδηγός κι ο συνοδηγός κατάφεραν να ελευθερώσουν την σκυλίτσα. Ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας οδηγήθηκε στην ασφάλεια Πατρών όπου ο οδηγός έκανε καταγγελία.
Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε δήλωσε ότι απλά ήθελε να το μεταφέρει..(!). Η αστυνομία μήνυσε τον ιδιοκτήτη αυτεπάγγελτα και αφαιρέθηκε προσωρινά από την κατοχή του η σκυλίτσα και το κουτάβι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: