ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ






του Δημητρίου Πλατή
Αρχηγού και ιδρυτή του πολιτικού φορέα
΄΄ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΔΡΑΧΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ΄΄


Από το αρ. 7 του Συντάγματος δεν επιτρέπεται η αναδρομική εφαρμογή της ποινικής νομοθεσίας, ενώ από την παρ. 2 του αρ. 78 του Συντάγματος ο φόρος επιβάλλεται με νόμο αναδρομικής ισχύος, όχι όμως πέρα από το προηγούμενο έτος από αυτό από το οποίο επιβλήθηκε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι η φορολογική δήλωση σήμερα υποβάλλεται στο μετέπειτα, τρέχον οικονομικό έτος από εκείνο στο οποίο το εισόδημα αναφέρεται και έχει ήδη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα η ποινικοποίηση του φόρου να αλληλοεξουδετερώνεται από τις διατάξεις των αρ. 7 και 78 του Συντάγματος και να είναι αντισυνταγματική, ενώ από την παρ. 7 του αρ. 76 του Συντάγματος ενώ οι καταργημένοι ποινικοί νόμοι μπορούνε να κωδικοποιηθούνε, οι καταργημένοι φορολογικοί νόμοι ..
δεν κωδικοποιούνται. Το ΄΄Πρελούδιο΄΄ αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση θα καταργήσει την ποινικοποίηση του φόρου, πλην των ειδικών ποινικών διαδικασιών (όπως π.χ. ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.τ.λ.). 

Στην παρ. 2 του αρ. 78 του Συντάγματος προσδιορίζεται ο χρόνος εφαρμογής της επιβολής του φόρου που είναι το ολοκληρωμένο οικονομικό έτος, ενώ από την παρ. 3 του αρ. 78 κατ’ εξαίρεση εντός του οικονομικού έτους επιβάλλεται μόνο εισαγωγικός ή εξαγωγικός δασμός ή φόρος κατανάλωσης, δηλαδή φόρος δαπανών – συναλλαγών και έτσι η προκαταβολή – παρακράτηση φόρου είναι αντισυνταγματική εντός του έτους για το επόμενο έτος, αφού ο φόρος επιβάλλεται στο συνολικό εισόδημα, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως γενική δήμευση, πράγμα που απαγορεύεται από το αρ. 7 του Συντάγματος. Το ΄΄Πρελούδιο΄΄ θα καταργήσει την προκαταβολή – παρακράτηση του φόρου εισοδήματος για το επόμενο έτος, ενώ η φορολογική δήλωση θα υποβάλλεται για το ίδιο οικονομικό έτος και όχι για το επόμενο. 

Στο αρ. 78 παρ. 2 του Συντάγματος αναφέρεται ότι φόρος και οικονομικό βάρος αναδρομικής ισχύος δεν επιβάλλεται πέραν από το προηγούμενο οικονομικό έτος από εκείνο που επιβλήθηκε και ως εκ τούτου ούτε από το μέλλον προς το παρελθόν, ούτε από το παρελθόν προς το μέλλον και γι’ αυτό το ΄΄Πρελούδιο΄΄ θα καταργήσει την τοκοφορία στο φόρο, αφού ο τόκος στο φόρο είναι οικονομικό βάρος που επιβάλλεται με νόμο αναδρομικής ισχύος πέραν από το προηγούμενο οικονομικό έτος του τρέχοντος οικονομικού έτους που δεν ολοκληρώθηκε διαγράφοντας και τις όποιες οφειλές ή χρέη προς τις εφορίες που εκκρεμούν και μεταφέρονται από οικονομικά έτη πέραν του προηγούμενου έτους από την τρέχουσα οικονομική χρήση, δηλαδή διαγραφή οφειλών προς τις εφορίες – Δ.Ο.Υ. έως την 31η Δεκεμβρίου 2011 με τρέχον έτος το 2013 και ούτω καθεξής, ως σεισάχθεια προβλεπόμενη από το Σύνταγμα, καθόσον μετά το πέρας του οικονομικού έτους θα πρέπει να καταβάλλεται ο φόρος στο οικονομικό έτος που ακολουθεί, διότι μετά από αυτό συγχωνεύεται και απορροφάται, από την οικονομική χρήση.

Για τα παλαιότερα άρθρα μας μπορείτε να μας ακολουθήσετε στοpreloudiodraxmis.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: