ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αποκαλυπτικό: Να γιατί μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο.




Με αναγκαστικό νόμο το 1940 υπογράφεται σύμβαση που παραχωρεί όλα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του πλούτου της Ελλάδας σε εταιρία Αμερικάνικων συμφερόντων.

Με το πρόσχημα των υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων, παραχωρείται στη εταιρία το δικαίωμα εξόρυξης κι εκμετάλλευσης για τις ανάγκες της εταιρίας.

Η σύμβαση με την εν λόγω εταιρία, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Έκτοτε τα πάντα επιστρέφουν στο Ελληνικό δημόσιο.

 Τον νόμο αυτόν τον ανακάλυψε ο δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης ο οποίος ανέλυσε με λεπτομέρειες στο βιβλίο του "Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας" (1947), τόσο τον παράνομο πλουτισμό σε βάρος της χώρας μας, όσο και τα παιχνίδια της μεταπελευθερωτικής Ελλάδας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Αποδεικνύει με λίγα λόγια, ότι η Ελλάδα ποτέ δεν λειτούργησε ως αυτόνομο κράτος και  ανέκαθεν  βρισκόταν υπό τον έλεγχο ξένων δυνάμεων με αντάλλαγμα την ασφάλεια της εδαφικής της κυριαρχίας.
 Ο Δημήτρης Μπάτσης εκτελέστηκε εν μια νυκτί στις 30 Μαρτίου 1953 μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη, Ηλία Αργυριάδη και Νίκο Καλούμενο, με το πρόσχημα ότι ήσαν κομμουνιστές κατάσκοποι.

Κανείς δεν συνέδεσε την εκτέλεση του με το αποκαλυπτικό βιβλίο, και όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, η μόνη απορία των Ελλήνων ήταν: Γιατί η Ελλάδα, με τόσο πλούτο, δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία ή δεν μπόρεσε
να μετατραπεί σε μια πλουτοπαραγωγική χώρα;

Διαβάστε όλο το ΦΕΚ του νόμου, και ιδιαίτερα το Β΄ Μέρος για να καταλάβετε το μέγεθος του παιχνιδιού που συνεχίζει να παίζεται μέχρι σήμερα, όπου η σύμβαση έληξε και κάποιοι θέλουν να μας αναγκάσουν να υπογράψουμε εκ νέου άλλη σύμβαση, μέσα από μνημόνια κλπ, ώστε ποτέ να μη μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.

Κατεβάστε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: