ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μέτρα κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, ενοίκιων!



EΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3.000! 
Τα ραβασάκια με την ειδοποίηση για οφειλές στο Δημόσιο άρχισαν να χτυπούν την πόρτα 2.500.000 Ελλήνων.

Οι επιστολές - προειδοποίησεις θα στέλνονται ακόμη και σε όσους χρωστούν στην εφορία κάτω από 3.000 ευρώ! Μάλιστα, μετά τη δεύτερη προειδοποίηση το Δημόσιο μπορεί να κάνει κατασχέσεις!Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από 35 δισ. ευρώ χρωστάνε μόλις 1.500 "μεγαλοκαρχαρίες" με οφειλές πάνω...
από 1,5 εκατ. ευρώ.

Σγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στους μικροοφειλέτες του Δημοσίου και οι οποίοι είναι περίπου 2,3 εκατομμύρια με οφειλές το πολύ ως 3.000 ευρώ οι επιστολές ήδη έφτασαν και προς το παρόν περιλαμβάνουν μια ενημέρωση.

Οι οφειλέτες καλούνται απλά να πάνε να τακτοποιήσουν την οφειλή τους, χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος.

Αυτό για αρχή διότι αν δεν υπάρξει σε εύλογο χρονικό διάστημα ανταπόκριση από τον οφειλέτη θα ακολουθήσει και δεύτερη επιστολή, με τελείως διαφορετικό ύφος και περιεχόμενο.

Στη δεύτερη ειδοποίηση θα αναφέρεται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, τα οποία θα προβλέπουν κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων!

Εάν και τότε δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε οι εφορίες θα προχωρούν άμεσα στις κατασχέσεις!
Εν τω μεταξύ σε με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη μειώνεται από τα 5 εκατ. ευρώ στο 1,5 εκατ. ευρώ το όριο των βασικών οφειλών ανά φορολογούμενο προκειμένου να χαρακτηριστούν ως «ιδιαίτερα σημαντικού ύψους» και να ενεργοποιηθούν άμεσα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Έτσι μπαίνουν , υποτίθεται, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στο "μάτι" της εφορίας περίπου 1.500 φορολογούμενοι με οφειλές άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Μένει βέβαια να εφαρμοσθούν στην προκειμένη περίπτωση οι κατασχέσεις στους "μεγαλοκαρχαριες" πράγμα το οποίο έως σήμερα δεν συμβαίνει και κατά την προσφιλή τακτική οι εισπράξεις ξεκινούν από τα γνωστά, μόνιμα υποζύγια.

Από iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: