ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

«Με μεγάλο πόλεμο προειδοποιεί η Ρωσία για υπεράσπιση του Άσαντ»Οι ΗΠΑ δεν θέλουν η σύρραξη της Συρίας να επεκταθεί, είπε ο Τζον Κέρι









Σε ψυχολογικό πόλεμο έχει μεταβληθεί η επερχόμενη διάσκεψη για τη Συρία που έλαβε την ονομασία «Γενεύη-2».


Ξαφνική ήταν η δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν:


«Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν μεγάλο πόλεμο, προκειμένου να αποφευχθεί


 η ανατροπή του συριακού καθεστώτος, μέσω της παρέμβασης των εξωτερικών δυνάμεων».


Από την παρέμβαση αυτή υπήρξε η αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα:


«Σοκαρίστηκα βαθύτατα από το διάβημα του Πούτιν», δήλωσε.



Είναι γνωστό ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη συριακή σύγκρουση, ετοιμάζονται για τη διάσκεψη της «Γενεύης -2».


Η υψηλότερη δραστηριότητα παρουσιάζεται από τη Σαουδική Αραβία. Στον ελεγχόμενο Τύπο της χώρας αυτής δημοσιεύονται μηνύματα  κατά της Συρίας και έχει μάλιστα προωθήσει σαουδαραβικά άρματα μάχης κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας-Συρίας.


Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Σαούντ αλ Φαϊζάλ είπε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία «αυτή η γενοκτονία πρέπει να σταματήσει».


Στις 24 Ιουνίου στην εφημερίδα Al-Quds Al-Arabi, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο του Bassam al-Badarin που αναφέρεται στη δυνατότητα της «επιλογής της Υεμένης» για την επίλυση του ζητήματος της Συρίας.


Ποια είναι αυτή: Ένα αναίμακτο πραξικόπημα βάσει του σεναρίου της Υεμένης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα με την περίπτωση αυτή – ενός πραξικοπήματος- ασχολούνται αρκετά δυτικά κράτη.


Ήδη, γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διεισδύσει στη στρατιωτική δομή της Συρίας, μέσω πρακτόρων του Λιβάνου.


Ο  al Badarin αναλύοντας την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Συρίας, Walid al-Muallem, εστιάζεται σε δύο βασικά σημεία- την έλλειψη σχεδίων για τη μεταβίβαση της εξουσίας στη Συρία και το συνολικό κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν ο Λίβανος, η Τουρκία και η Ιορδανία, στην περίπτωση ενός ισλαμικού χαλιφάτου στη Συρία.


Δεν πρέπει να λησμονείται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επανέλαβε τα λόγια του μπροστά στους άλλους αρχηγούς κρατών και τόνισε ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ακραία μέτρα «για το καλό και την προστασία των δικαιωμάτων του συριακού λαού για αυτοδιάθεση και του δικαιώματος να επιλέξουν όποιον επιθυμούν και όχι εκείνους που θα επιβάλλουν  οι τρομοκρατικές ομάδες από το εξωτερικό», σημειώνει το δημοσίευμα.



The Hellenic Information Team
 Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
Οι ΗΠΑ δεν θέλουν η σύρραξη της Συρίας να επεκταθεί, είπε ο Τζον Κέρι


26.06.2013
«Η ανάμιξη του Ιράν και της Χεζμπολάχ στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία είναι επικίνδυνη», σύμφωνα με ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας και θεωρεί πως «οι αντάρτες πρέπει να λάβουν στρατιωτική βοήθεια για να αμυνθούν».
Κατά την διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στην Τζέντα, ο πρίγκιπας Σαούντ αλ Φάισαλ, υπουργός Εξωτερικών της σαουδαραβικής κυβέρνησης, τόνισε ότι η χώρα του «δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλή» όσον αφορά την επέμβαση του Ιράν και κάλεσε να υπάρξει μια απόφαση που θα απαγορεύει τις πωλήσεις όπλων στη συριακή κυβέρνηση.
«Το βασίλειο καλεί να εκδοθεί μια σθεναρή διεθνής απόφαση για να διακοπεί η προμήθεια όπλων στο συριακό καθεστώς και δηλώνει ότι αυτό το καθεστώς είναι παράνομο», είπε ο πρίγκιπας Σαούντ.
Ο Κέρι, ο οποίος επέστρεψε στη Μέση Ανατολή έπειτα από μια διήμερη επίσκεψή του στην Ινδία έχει εξαγγείλει ότι σχεδιάζει να εντείνει και να συντονίσει τις προσπάθειες να ενισχυθεί η συριακή αντιπολίτευση, αλλά και να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους. Ο Κέρι συζήτησε για τα σχέδια της Ουάσινγκτον να δώσει άμεση στρατιωτική βοήθεια στο στρατηγό Σαλίμ Ιντρίς και το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, τη στρατιωτική πτέρυγα της μεγαλύτερης συμμαχίας της συριακής αντιπολίτευσης.
Ο πρίγκιπας Σαούντ είπε ότι η μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγική χώρα του κόσμου «δεν μπορεί να σιωπά» για την επέμβαση του Ιράν και της Χεζμπολάχ στο συριακό εμφύλιο και επανέλαβε την έκκληση να δοθούν όπλα στους αντικαθεστωτικούς και να απαγορευτεί η παράδοση όπλων στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Η πιο επικίνδυνη εξέλιξη είναι η ξένη ανάμιξη της Χεζμπολάχ και άλλων παραστρατιωτικών ομάδων που υποστηρίζουν οι δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. Δεν υπάρχει καμιά λογική στο γεγονός η Ρωσία εξοπλίζει ανοικτά το συριακό καθεστώς και τις ξένες δυνάμεις που το υποστηρίζουν», ανέφερε ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει δηλώσει πως η κυβέρνησή του θα δώσει οπλισμό στους αντάρτες, αλλά δεν έχει αποκαλύψει τι είδους. Ο Κέρι προσπαθεί να συντονίσει τις παραδόσεις οπλισμού από τους συμμάχους, με στόχο, όπως τονίζει η Ουάσινγκτον, να αποτραπεί το ενδεχόμενο τα όπλα να καταλήξουν στα χέρια εξτρεμιστών.
«Η Συρία είναι αντιμέτωπη με μια διμέτωπη επίθεση, είναι αντιμέτωπη με μια γενοκτονία από την κυβέρνηση και μια εισβολή από το εξωτερικό», υποστήριξε ο Σαούντ αλ Φάισαλ.
«Ο στόχος μας είναι πολύ σαφής. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρξει ένας ευρύτερος πόλεμος, δεν μπορούμε να αφήσουμε (η σύρραξη) να οδηγήσει σε περισσότερη αιματοχυσία και την παράταση της αγωνίας του λαού της Συρίας», είπε από την πλευρά του ο Κέρι.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: