ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΠΡΕΛΟΚ ΜΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ ΜΙΚΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ!



MPRELOK1

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! (ΒΙΝΤΕΟ Κ ΦΩΤΟ)
Πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό σκάνδαλο που αποκάλυψε το CNN και αφορά μία απάνθρωπη μόδα που κυκλοφορεί στην Κίνα. Ζωντανές χελώνες, ψάρια, σαύρες και άλλα αμφίβια, εγκλωβισμένα σε πολύ μικρές πλαστικές σακούλες πωλούνται ως διακοσμητικά μπρελόκ. Οι πωλητές ισχυρίζονται ότι το σακουλάκι περιέχει κρυστάλλους οξυγόνου και θρεπτικές ουσίες σχεδιασμένες για να κρατήσουν τα ζώα ζωντανά, αλλά στην πραγματικότητα, τα περισσότερα πεθαίνουν μέσα σε μια ημέρα ή και λιγότερο εξαιτίας της στέρησης οξυγόνου.
MPRELOK2
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα ανατριχιαστικά αυτά μπρελόκ πωλούνται κοντά στις εισόδους του μετρό και παρόλο που οι τοπικοί νόμοι ισχυρίζονται ότι αυτά τα απάνθρωπα μπρελόκ είναι απολύτως νόμιμα, οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων είναι εξοργισμένοι.
MPRELOK3
Επίσης για όσους φιλόζωους θέλουν να κρατήσουν τα ζωάκια αυτά ως κατοικίδια ανοίγοντας το σακουλάκι, οι αρμόδιες οργανώσεις ενημερώνουν ότι είναι αρκετά επικίνδυνο για την υγεία τους, αφού τα ζώα αυτά είναι πιθανόν να μεταφέρουν το βακτήριο της σαλμονέλας. Μία παγκόσμια αίτηση για να σταματήσει η πώληση αυτών των ζώων-μπρελόκ είναι ήδη σε εξέλιξη στο Avaaz.org, και έχει συγκεντρώσει πάνω από 143.000 υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: