ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Στην Μ. Βρετανία ο Χριστιανισμός καταρρέει ενώ επελαύνει το Ισλάμ



Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013


του Νίκου Χειλαδάκη
   
Μια άκρως θλιβερή αλλά και πολύ ανησυχητική διαπίστωση κάνει η βρετανική εφημερίδα, Daily Mail και την οποία αναδημοσιεύει με «περισσή χαρά» η τουρκική ισλαμική εφημερίδα, Yeni Şafak, ότι όλο και λιγότεροι χριστιανοί πηγαίνουν να προσευχηθούν στους χριστιανικούς ναούς στην Μεγάλη Βρετανία την ίδια ώρα που κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότεροι μουσουλμάνοι να προσεύχονται και μάλιστα σε δημόσιους χώρους δίνοντας την εντύπωση ότι η χώρα είναι καθαρά μουσουλμανική.  
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για να καταδείξει αυτή την κατάσταση η βρετανική εφημερίδα δημοσιεύει κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν με έντονο τρόπο αυτό το κοντράστ της θρησκευτικής παρουσίας του χριστιανισμού και του Ισλάμ στην Μεγάλη Βρετανία. Όπως αναφέρεται, ενώ την ίδια ώρα μόλις δώδεκα άτομα βρίσκονταν στην χριστιανική εκκλησία και προσεύχονταν, λίγο παρακάτω έξω από ένα μουσουλμανικό τέμενος εκατοντάδες μουσουλμάνοι τελούσαν το γνωστό ναμάζ, δηλαδή την μουσουλμανική προσευχή και μάλιστα δημόσια δείχνοντας την μεγάλη τους πίστη αλλά και την ραγδαία εξάπλωση του Ισλάμ.
Εκτός όμως από αυτές τις πράγματι θλιβερές εικόνες, η βρετανική εφημερίδα παραθέτει και κάποια άλλα άκρως ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με την μεγάλη πτώση του χριστιανισμού και την παράλληλη άνοδο του Ισλάμ. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της βρετανικής εφημερίδας το ποσοστό των Βρετανών που δηλώνουν ότι είναι χριστιανοί από 71,1% που ήταν πριν από δέκα χρόνια σήμερα έχει πέσει στο 59,3% με σαφείς καθοδικές τάσεις που θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια. Αντίθετα το ποσοστό των μουσουλμάνων μέσα σε δέκα χρόνια σημείωσε αυξηση 4,8% φτάνοντας στα 3 εκατομμύρια για πρώτη φορά ένας τόσο μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων στην χώρα. Σύμφωνα με την Daily Mail μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια η Μεγάλη Βρετανία από χριστιανική χώρα θα έχει μετατραπεί σε μουσουλμανική και το Ισλάμ θα είναι η απόλυτη πλειοψηφία, ενώ οι χριστιανικοί ναοί θα έχουν γίνει μουσειακά κτίρια και παράλληλα τα τζαμιά θα είναι γεμάτα από εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους. Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, μια γνωστή οδός στο Λονδίνο, η οδός Brune, έχει ονομαστεί σε «οδός Μέκκας» εξ’ αιτίας του μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους που φιλοξενεί κάθε μέρα εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες μουσουλμάνους.
Το θέμα είναι άκρως ανησυχητικό και δείχνει αφ’ ενός την μεγάλη παρακμή στην οποία έχει πέσει ο δυτικός χριστιανισμός που δημιουργήθηκε από το μεγάλο σχίσμα και την μετέπειτα πορεία αλλοίωσης θεμελιωδών χριστιανικών διδασκαλιών και της λογικοποίησης του χριστιανικού μηνύματος περιορίζοντάς το σε καθαρά φθαρτά ανθρώπινα όρια και από την άλλη την αλματώδη εξάπλωση του Ισλάμ σε μια αποθρησκειοποιημένη και άθεη Ευρώπη με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον γενικό θρησκευτικό χαρακτήρα της γηραιάς ηπείρου. Να μην ξεχνάμε εδώ αυτό που έχει πει πριν από λίγο καιρό ο Ταΐπ Ερντογάν, ότι η Ευρώπη έχει ήδη κατακτηθεί από το Ισλάμ.

Σε όλη αυτή την πράγματι τραγική κατάσταση αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης που έχει ψυχοφθόρες συνέπειες στην ευρωπαϊκή ψυχολογία με προεκτάσεις στην εξάπλωση πολλών ανώμαλων προτύπων, (όπως η «ελεύθερη» συμβίωση, η ομοφυλοφιλία και όλα τα συναφή), ο ρόλος της Ορθοδοξίας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία και σίγουρα η ευθύνη των Ορθοδόξων είναι τεράστια απέναντι σε όλη αυτή την ισλαμική λαίλαπα που ενισχύεται απο την θρησκευτική βία και από τις γνωστές θρησκευτικές ακρότητες.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: