ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ PKK ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΜΕ ΤΗΝ ISIS


Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014




1620521_389964291151147_1997452877771081415_n
 
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
 
 
Αξιωματικοί της Eθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας  (MIT) είχαν σειρά συναντήσεων με τους πρωτεργάτες του Ισλαμικού Κράτους Ιράκ και Μεγ.Συρίας στα συριακά σύνορα, προκειμένου να συντονίσουν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις εναντίον του κουρδικού πληθυσμού της χώρας. (fna)
“Διαθέτουμε ισχυρά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι
η MIT είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με την ISIS σε παραμεθόρια πόλη της βόρειας Συρίας, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν συμφωνίες κατά των Κούρδων”
δήλωσε το μέλος του PKK, Howal Veria στο ειδησεογραφικό FNA σήμερα Σάββατο.
“Ένας όρος των συμφωνιών αφορά την εθνοκάθαρση του Συριακού Κουρδιστάν και ο σφαγιασμός του κουρδικού λαού”
Ο Howal Veria προειδοποίησε την κυβέρνηση Ερντογάν ότι αν δε σταματήσει τις φιλοισλαμιστικές πολιτικές της -υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους- τότε θα δεί τα 45 εκατομμύρια των κούρδων, αλλαουιτών και άλλων πολιτών που δε συμφωνούν με την Άγκυρα, να βγαίνουν στους δρόμους.
“Έτσι θα δεί τη δύναμή μας ο Τούρκος Πρόεδρος”.
κούρδισες ετοιμάζονται για τη μάχη
κούρδισες ετοιμάζονται για τη μάχη
Σε προγενέστερη δήλωση,  το ηγετικό στέλεχος του PKK,  Dursun Kalkan είχε επίσης καταγγείλει τη συνεργασία  της τουρκικής κυβέρνησης  με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS.Oμοίως και ο στρατιωτικός αρχηγός του Εργατικού Κουρδικού Κόμματος Cemil Bayik.

Οι Κούρδοι της  Kobane (ή Ayn al-Arab είναι η 3η μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συριας) τελούν υπό την απειλή της τακφιριστικής οργάνωσης εδώ και δυο μήνες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου άρχισαν οι σφοδρές μάχες όπου οι κούρδοι μαχητές προσπαθούν  να αποτρέψουν μια περεταίρω προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στις συριακές πόλεις και χωριά .


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: